От х:

Днес в x:

Над 200 кутии за обувки, събрали в себе си Коледа, ще отпътуват в събота към София.

Изображение 1 от 2

    На акцията на Сдружние „Тogether for“  "Коледа в кутия за обувки" в Първомай и село Искра откликнаха десетки деца и възрастни, а кутиите са почти 200. Акцията е благотворителна и има за цел да зарадва деца в неравностойно положение. 

    Организатор на точка за събиране на „Коледа в кутии за обувки“ в Първомай е Пеньо Запрянов. Той разказа, че е наблюдавал как някои от дарителите с много любов са опаковали подаръците си. „Знам, че хората наистина вложиха сърце в тази кампания, споделя той“. Остават още 3 дни, в които се очаква дарителите да донесат своята „Коледа в кутия за обувки“.

    В същото време акция за събиране на подаръците за децата в неравностойно положение организира и кметът на село Искра Тодор Налбантов. „Хората подеха с радост тази инициатива, разказа той, Тези, които научиха за акцията, но не живеят тук, поискаха списък с пунктовете в Пловдив и ще занесат там своите кутии.

    В кметството на село Искра почти 80 кутии очакват своите получатели. От името на кмета Наталия Чалъкова написа във фейсбук: "Благодарим на всички хора с добри сърца, които се отзоваха на инициативата "подарък в кутия за обувки" и дариха много подаръци за деца в неравностойно положение".
    Нека Коледа донесе на всички деца здраве, любов, щастие и най-забавните детски игри.

    Утре кутиите от Искра ще отпътуват за Първомай с Пеньо Запрянов, а в събота трябва да достигнат до главния пункт в София.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ня
      някой
      4 -2
      18:25, 11 дек 2019
      Защо е тази просия и цигания! къде е бойковата държава ,която да осигури подаръци за всички деца, за да бъдат зарадвани за коледа или Нова година? Да ,Българинът винаги е бил щедър за построяването на училища църкви ,но това сиромахомилство на фона на предстоящите празници е грозно и лицемерно.Народът трябва да има работа и постоянни доходи,за да може да посреща ежедневните си нужди, а не да получава помощил
      • Ни
        Никой
        4 -2
        20:01, 11 дек 2019
        Хей,простотия,злоба.Няма публикация ,която да не е оплюта.Поздравявам Пеньо за инициативата и организацията на тази кампания в града ни.Ще за
        радваме преди всичко ДЕЦА.
        Бъдете добри,бъдете хора,бъдетеЧОВЕЦИ.!
        А на теб бих казал.............ти.
    • 2
      Пе
      Пеньо Запрянов
      9 -3
      19:02, 11 дек 2019
      Тук няма просия, просто всички ние имаме щастието да дарим - това е дар за нас господине , а политиката тя си е мръсна работа и тук не е редно да я намесваме. Това е нещо от нас за други като нас - хора които ще се зарадват на това което сме изпратили.
      • 33
        333
        2 -1
        09:09, 12 дек 2019
        Каква е разликата между бедните и кучетата в България?Ще ти кажа,за да не си тормозиш.На кучето му дават да яде,а бедният го чакат да умре!!
    Последни новини