От х:

Днес в x:

Омбудсманът Диана Ковачева се застъпи за протестиращите заради лош път жители на Ардино

Националният омбудсман Диана Ковачева се застъпи за протестиращите заради лош път жители на Ардино. Вчера Инициативният комитет, който организира блокада на пътя Ардино-Кърджали, поиска нейното съдействие. Тя е разговаряла с министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова за спешни действия по решаване на казуса. До МРРБ и АПИ ще бъдат отправени препоръки. Препоръка е отправена и до областния управител на Кърджали Никола Чанев. Това съобщи пред журналисти в Кърджали самата Диана Ковачева. Ковачева е получила уверения , че вече е приключила работата по изготвянето на техническия проект за цялостната рехабилитация на този участък от републиканската пътна мрежа. За зимния сезон ще бъде извършено спешно  и аварийно изкърпване на дупките.

Хората се оплакват, че заради лошия път превозвачите вдигат тарифите, което оскъпява стоките и услугите в Ардино, посочи още Ковачева. До две седмици,тя ще има среща в МРРБ и отново ще постави исканията на протестиращите.

  Националният омбудсман каза, че в организираната днес приемна в Кърджали е приела единадесет жители на областта. Общо от началото на годината от Кърджалийско са постъпили 40 жалби. До края на годината се очаква броят им да достигне 50. Най-честите казуси са свързани със земеделски производители, права при пенсиониране и действия на частни съдебни изпълнители.

  От началото на годината институцията омбудсман е изготвила над 1400 препоръки. Половината от тях са изпълнени  от държавната и местна власт. Други са в процес на изпълнение.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини