От х:

Днес в x:

11 °C

Ердоган обяви Русия за основен партньор на Турция, обновяването на НАТО е неизбежно

Турският президент Реджеп Ердоган заяви във вторник, че обновяването на НАТО е неизбежно. Той обяви това на пресконференция в Анкара преди да отлети за Лондон за среща на върха на Северноатлантическия алианс.

"Обновяването на НАТО е неизбежно. Турция очаква съюзниците да търсят начини за разширяване на сътрудничеството, вместо да търсят алтернативи. Турция също така очаква те да проявят солидарност по въпроса за борбата на Анкара с тероризма", обяснява той.

"Всички страни от НАТО са задължени да подкрепят реформата на алианса. Това ще позволи по-принципна и решителна борба срещу терористичните организации". Според него Турция "е незаменима държава в НАТО".

Ердоган обясни, че Анкара няма да се съгласи да подкрепи плана на НАТО за защита на балтийските страни и Полша, ако съюзниците на блока не признаят онези организации, които представляват заплаха за националната сигурност на републиката за терористи.

"Ако НАТО не признае онези групировки, които представляват заплаха за Турция за терористични организации, тогава няма да променим позицията си по отношение на план на алианса за Балтика".

Турският президент обяви и че Русия е един от основните партньори на Турция, а отношенията между двете страни не са алтернатива на отношенията с други съюзници.

"Русия е един от основните партньори на Турция. Но нашите отношения с Русия не са алтернатива на отношенията с други съюзници, напротив, те взаимно се допълват".

Ердоган коментира, че Русия е важен участник на световната политическа арена. "Очаква се срещата на върха да обсъжда отношенията на страните от НАТО с Русия и Китай. Ние подкрепяме продуктивното сътрудничество с Китай, когото считаме за нарастваща сила. Русия е един от основните играчи в нашия регион и на международната сцена", добави той.

Срещата на НАТО е на 3-4 декември в Лондон. Според Анкара, Ердоган очаква да проведе двустранни срещи в кулоарите на срещата с президентите на САЩ и Франция, както и с британския премиер и германския канцлер.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  An
  Antakia
  4 -6
  10:59, 3 дек 2019
  Диктаторите се тачат един друг.
 • 2
  Ко
  Кочо
  3 0
  11:58, 4 дек 2019
  Що? На Запад не е ли скрита диктатура на шепа едри феодали, сега притежатели на банките??? Просто, много е прикрито...

Хороскоп за 25.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ако днес се нуждаете от съвет, допитайте се до близък приятел или роднина. Така може да не се съмнявате в неговата лоялност. Видимо се нуждаете от промяна на обстановката около себе си. Сами можете да си създадете душевен комфорт, но също се погрижете и за близките си. Любовта ви се усмихва днес.
25 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По-често давайте израз на добрите чувства към близките си, за да се радвате на взаимност. Духът ви ще укрепне и това ще се отрази благоприятно на живота ви. Въпросите, които ви вълнуват ще намерят по-бързо решението си, срещайки разбиране и подкрепа. Не правете компромиси с нещата, които са важни за вас.
25 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Планирате да свършите много неща днес, но ако не се организирате по подобаващ начин, едва ли ще доволни от резултатите, които постигате. Част от вас губят прекалено много време в колебания и това едва ли ще им помогне да се вместят в предвидените за работата им срокове. Можете да оползотворите свободното си време с активно раздвижване или спорт.
25 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
По никакъв друг начин не виждате изхода от нещата за себе си, освен като победители. Това ви поведение ви поставя най-отпред и ви мотивира да дадете най-доброто от себе си. Нямайте колебания относно начина си на действие, вие знаете къде са силните ви страни. Ще имате подкрепа, ако такава ви е нужна.
25 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще останете доволни днес от това, което се случва около вас. Имате възможността да изпълните намеренията си и го правите по блестящ начин. Измъквате се ловко от деликатна ситуация и то в печеливша позиция. Ще ви се наложи да изчакате още нещо, което досега не ви се е отдавало, скоро ще успеете да го направите според предварителните си планове.
25 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
25 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Придържайте се към онова, което се изисква от вас, за да не ви вземат за особняци. Желаете да имате повече свобода, но засега се задоволете с това, което ви се предлага. Ще намерите верния път към сърцето на желания от вас човек, но трябва и вие да дадете от себе си повече.
25 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
След усилията ви напоследък парите няма да закъснеят. Постепенно възстановявате обичайния си ритъм на живот. Без излишни усилия получавате това, което искате. Добри новини свързани с близките ви правят деня ви още по-хубав. Съвместни ангажименти ви дават възможност да получите добри позиции.
25 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Помислете кое е най-доброто за вас и семейството, и с него се заемете. Краткосрочните цели са за предпочитане, виждате резултатите веднага и това ви дава сили да продължите. Освен това се нуждаете и от почивка, а също и от развлечения. Дали ще ви стигне времето всичко…
25 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днешният ден едва ли ще си останете у дома. Независимо с какво ще го свържете, бъдете сигурни, че ще останете доволни от прекараното време. Разтоварвате се сред хора, които не сте виждали отдавна или пък виждате за пръв път. При всички случаи промяната на обстановката ви се отразява особено добре.
25 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате възможност да изчистите някои стари задължения. В интимен план искреността би ви донесла успех, колкото и невероятно да звучи. Бъдете открити за желанията си и може да се изненадате от споделената обич, която ще срещнете. Приемате на доверие думите на непознат за вас, но не се лъжете.
25 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С желание ще се погрижите за близките ви хора, но и не само защото ще бъдете помолени за това. Добре съзнавате, че помагайки им да подредят живота си, помагате и на себе си. Изразявайки уважение към мнението на околните, ще откриете, че симпатиите ви са взаимни и от това ще последват интересни развития.
25 окт 2020
Последни новини