От х:

Днес в x:

Китай забранява временно продажбата на електронни цигари онлайн

В края на миналата седмица китайският регулатор по тютюневите изделия в страната издаде специална препоръка към платформите за онлайн търговия да затворят дигиталните магазини, в които се продават електронни цигари. Ходът на правителствената агенция е с оглед забраната за продажба на електронни цигари на непълнолетни в Интернет, предава Ройтерс.

Действието на китайската държава следва събитията в САЩ, където след няколко случая с фатален край провокира американското правителство обяви да разследва ефектите, които имат е-цигарите за общественото здраве. Но то съвпада също така със сериозно увеличение на онлайн бизнесите, които искат да се намесят в този сектор в Китай и огромната маса от пушачи, която предлага страната и засиления интерес на местните към „електронния тютюн“. Забранителната нота е с дата от 30.10, като ден по-късно е публикувана на сайта на китайския държавен монополист China Tobacco.

В заявлението на агенцията се казва, че с оглед защитата на физическото и умствено здраве на подрастващите, производителите, търговците и отделните граждани да преустановят временно уебсайтовете за онлайн продажба и съответните канали, свързани с тях.

С над 300 милиона пушачи, Китай е най-големия национален пазар за тютюневи изделия в света. В последните години, напомня медията, много китайски стартъпи изготвят и продават продукти, които са сходни с тези доставяни от Juul – компанията, произвеждаща електронни цигари, която спечели американските пушачи с компактния форм фактор на своите продукти и никотинови смеси.

Източник: kaldata

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини