От х:

Днес в x:

9 °C

Хаос в Конгреса на САЩ след „щурм” на републиканци на изслушване за импийчмънта

Политическото напрежение около засилващото се разследване за импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп достигна връхна точка в сряда, след като републиканци "щурмуваха" изслушване в конгресна комисия при закрити врата. Те прекъснаха заседанието по време на важно изслушване, свързано с Украйна, пише "Гардиън".

Група конгресмени от Републиканската партия, скандиращи "пуснете ни вътре", нахлуха в зала в Конгреса, където Лаура Купър, топ представител на Пентагона, който отговаря за политиката към Украйна, се подготвяше да даде показания.

Настъпилият хаос и объркване временно спряха процедурата в трите комисии към долната камара на Конгреса, водещи разследването за импийчмънт, след като републиканците започнаха да пускат съобщения в "Туитър" за прекъсването от мобилните си телефони, което обикновено не е разрешено в зона, където се разкрива класифицирана информация. Тяхното присъствие в залата доведе и до размяна на остри реплики с членове на комисиите.

Републиканците, които водиха протеста, нямат право да участват на срещите на комисиите (на разузнаването, за контрол и реформа и за външната политика), свързани с разследването. В тези комисии има членове на Републиканската партия и Демократическата партия. И двете партии участват на заседанията и имат право да задават въпроси по време на изслушванията, дали на открити заседания, или в този случай на закрито за обществеността и медиите.

Но членовете, организирали протеста, се опитаха да атакуват разследването на процедурна основа, възразявайки срещу частния характер на изслушванията. Те поискаха достъп до всички показания, дадени по време на разследването за импийчмънт срещу Тръмп.

Повечето от показанията са публични. Разследването е около информацията, че Доналд Тръмп е задържал военна помощ за Украйна в замяна на услуга от страна на украинското правителство за целите на вътрешната политика на САЩ.

Недоволните републиканци останаха в залата за изслушване за известно време и дори си поръчаха пица и друга храна.

"Информирам от тайната камара на Адам Шиф", написа републиканецът Анди Бигс в "Туитър" от залата. Бигс обвинява демократите в провеждане на разследване за импийчмънт в "съветски стил" и поиска показанията да станат достъпни за всички законодатели.

Пет часа по-късно започна и изслушването на Купър.

Ескалацията с републиканците в Конгреса дойде след показанията на Бил Тейлър, най-високопоставеният американски дипломат в Киев. В продължение на часове той даде показания пред Конгреса във вторник, които според някои конгресмени са шокиращи.

 
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Уверени в правотата на мислите си, ще поставите условие пред онези, с които работите за конкретни изпълнения и обвързаности, които ще променят резултатите ви, но в положителна посока. По този начин ще продължите спокойно напред, със защитени интереси и добре свършена работа.
28 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днешните ви ангажименти ще ви срещнат с нови и интересни хора. Ако дейността, с която се занимавате е в сферата на услугите, изгледите за успех нарастват значително. Трудно ви е да откажете помощ на ваш близък, колкото и да сте затрупани с работа. Успявате да постигнете желаното при преговори, които отдавна водите.
28 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Трудностите ви не са непреодолими, но ще ги решите по-леко, ако потърсите съдействие. Вървите в правилната насока, нужно е още време и търпение. Станете по-дружелюбни към онези, които ви помагат и ви се възхищават. Не си давате сметка, че без тяхната енергия не бихте стигнали до там, където сте.
28 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Имате енергия, но не пренебрегвайте прекалената си натовареност. Работата ще ви погълне и това няма да се хареса особено на интимният ви партньор. Изяснете чувствата си, споделяйте повече време заедно. Финансова договореност ще повиши доходите ви.
28 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Сблъсквайки се с професионални и финансови проблеми, ще търсите начини за решаването им. Затрудненията ще ви мотивират да се мобилизирате и в тази връзка ще покажете не проявени до сега достойнствата на характера си. Избягвайте конфликтите, за да не разпилеете енергията си напразно.
28 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Неразрешени служебни въпроси ще ви подтикнат да изразите по-ясно позицията си и да приключите с тях. Аргументирано ще защитите идеята си за промяна в организацията на работното място или общият ви бизнес. Не пренебрегвайте мнението на колегите си и не се дистанцирайте, за да вървят по-гладко нещата ви.
28 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
28 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Емоционални пристрастия ще ви тласнат към човек, който меко казано не ви заслужава. Не позволявайте на чувствата да замъглят разума ви и бъдете прагматични. Имайки адекватно поведение към случващото се наоколо, ще получите предимство в предстоящи събития. Ако от вас се очаква отговор – на бързайте, помислете.
28 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Делата, които сте планирали да се осъществят бързо, ще се забавят не по ваша вина. Оставете настрана вълненията на колега, който се опитва да ви натоварва с проблемите си. Едва ли можете да му помогнете, а и по-скоро той ще ви попречи да свършите част от своите намерения.
28 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Текущи проблеми ще ви поставят в условия да избирате една или друга възможност за решаването им. Пряката ви заетост също ще ви ангажира и по-малко време ще ви остава за личен живот. Доверете се на хората край себе си и не търсете причини да разваляте вече договорени условия.
28 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявената инициатива днес ще даде резултати, очакват ви ползотворни срещи и постигане на договорености. Доказване на професионални качества и други придобивки. Развитията в личния ви живот ще продължат и занапред, въпреки, че някои от вас не мислят така. Не са изключени здравословни неразположения, вземете мерки.
28 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Дългоочаквано събитие ще ви донесе много настроение и радостни вълнения. Възползвайте се от благоприятната обстановка, притесненията ви ще отпаднат и ще покажете най-доброто. В личен план ще си задавате много въпроси, за цената на успеха, за любовта и други не по-малко важни неща за вас.
28 яну 2020
Последни новини