От х:

Днес в x:

БЧК в Кърджали отбеляза 105 г.от своето създаване, зачете доброволците

Изображение 1 от 6

    Вчера Българският червен кръст в Кърджали отбеляза 105 години от своето създаване. Особен акцент бе поставен върху доброволците и децата. В тази връзка пред Секретарията на БЧК в града бе поставен юбилеен елемент. Той представлява  пейка с ликове на основателите. Изписан е и цитат от Робер Шуман: ”Нищо не е възможно без доброволността, нищо не е трайно без институциите”.

      С този знак , ние искаме да покажем нашето отношение към тези които са дали от себе си на обществото. Това е символ на приемствеността, заяви в обръщението си директорът на ОС на БЧК Жана Чакърова- Шукерска.

      За най-малките имаше куклено шоу, посветено на доброволчеството в БЧК. Изнесоха го млади доброволци от БЧК в Джебел. Ученици от СУ”Отец Паисий” пък готвят драматична постановка.

      На церемонията присъстваха д-р Славита Джамбазова,зам.-генерален директор на НС на БЧК; проф.д.р Тодор Черкезов д.м., председател на ОС на БЧК-Кърджали; директорът на Центъра за спешни повиквания 112 Елена Паскалева; д-р Марин Мухтаров д.м., много общественици,доброволци.

       Празничния ден започна в 10,00 часа с цветен празник за децата пред Паметника на Освободителите. В 10,30 часа стартира Ден на отворените врати в Дома за стари хора. В конферентната зала на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” се проведе работна сесия под наслов „насърчаване на активния и здравословен живот на възрастните хора”.

      Празничния ден завърши с юбилейно тържество в комплекс „Арпезос”.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини