От х:

Днес в x:

10 °C

Жените изглеждат най-зле в сряда следобед

Учени от Великобритания, цитирани от "Аргументи и факти", са установили, че жените изглеждат най-зле в сряда следобед. Обяснението е в особено активните почивни дни и стреса в началото на работната седмица.

Проучването е показало, че 46 % от жените в Англия употребяват алкохол през уикенда и 37 % от тях имат проблем с работата в понеделник. Стресът стига своя апогей в сряда.

Според психолозите обаче причината не е само в употребата на алкохол в почивните дни. Мнението, че понеделник е най-тежкият ден от седмицата е мит. Изследвания сред маратонците показват, че средата на дистанцията се преживява значително по-трудно от началото и края й. С какво работната седмица се различава от маратона?

В понеделник ние се адаптираме, във вторник работим с пълни обороти, в сряда започва лека депресия: „Ще доживея ли до събота?“ Почивните дни са още далече. Този период има някои прилики с екзистенциалната криза на средната възраст.

В състояние на депресия жените губят интерес към външния си вид и това се набива на очи. В четвъртък обаче нещата се променят, на хоризонта се задават почивни дни. Започва подготовката за тях и дамите стават отново красиви и, разбира се, сексуални.

А алкохолът е вреден по всяко време.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини