От х:

Днес в x:

10 °C

ДПС върна надвзетата субсидия, няма да преговаря с управляващите

ДПС възстанови надвзетата субсидия, съобщи пред медиите в парламента лидерът на партията Мустафа Карадайъ. Движението трябваше да възстанови на бюджета по сметки на финансовото министерство около 1,6 млн. лв.

Двамата с депутата Делян Пеевски отново потвърдиха, че нямат намерение да участват в консултациите, инициирани от Обединените патриоти. Преговорите трябва да започнат днес.

"Разговорите с управляващата партия приключиха. Ако те не си държат на думата, си е техен проблем. 1 лв. – оставаме да видим какво ще направят те. Ако се извъртят, те да се извъртят, оставаме на 1 лв. ДПС винаги прави, каквото казва – да видим ГЕРБ“, коментира Делян Пеевски.

"На второ четене в комисиите промените за партийните субсидии да бъдат 1 лв. бяха приети. Докладът е изготвен, как ще го променят? Има ли такава парламентарна техника?!“, коментира депутатът от движението Делян Пеевски. Той припомни, че решението е за субсидия от 1 лев на глас.

"Има и срокове за внасяне на предложения и те са изтекли. Други предложения в сроковете ние не видяхме и няма какво да обсъждаме. Вариантите са сегашната ситуация – предложените от Министерски съвет промени за 1 лв. субсидия, и нашите предложения, които са направени в срока – нула лева субсидия и отворен модел на финансиране на политическите партии“, повтори позицията на партията и Карадайъ.

По повод отклонените от ГЕРБ предложение за сваляне на ставките на ДДС, Пеевски заяви: "Щом са попарили българските деца и детските градини, да са живи и здрави“. 

Преди седмица ДПС написа писмо до премиера Бойко Борисов, в което призова управляващите да подкрепят предложенията на партията за сваляне на ДДС за книгите и учебниците, както и за финансиране на строежа на безплатни детски градини. Бюджетната комисия не обсъди предложенията с аргумента, че са извън обхвата на приетия на първо четене закон.

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    ГРАЖДАНИН
    0 0
    11:04, 27 юни 2019
    Прасе да е депутат който не е стъпил в парламента и не може да свърже две правилни думи а камо ли да построи изречение да дава предложения, акъл и т.н. Защо не стана евродепутат- защото щяха да го изритат за което го предупредиха. Кой ли е този..............
Последни новини