От х:

Днес в x:

16 загинали и десетки ранени при блъсканица на концерт в Мадагаскар

Най-малко 16 души загинаха и десетки бяха ранени при блъсканица на концерт в Мадагаскар.

Сред загиналите има три деца. По данни на болницата, която е оказала спешна помощ, 95 души са пострадали при стълкновението, някои остават в критично състояние.

Блъсканицата се случила точно преди артистът Rossy да се качи на сцената. Националната полиция съобщи, че тълпата е нахлула и загиналите са били буквално стъпкани.

Шоуто вече щяло да започне, когато хората чули, че могат да влязат на стадиона, но полицията оставила вратите затворени, според шефа на жандармерията. Хората се опитали да насилят вратите, но те останали затворени. Тълпата продължила да напира и така някои били съборени и стъпкани.

Трагедията се случва, когато Мадагаскар чества 59-та годишнина от независимостта си. Държавният глава на Руанда Пол Кагаме е бил почетен гост на президента Андри Раджоелина за тържествата. По-рано в сряда следобед те присъствали на военен парад на същия стадион. Това е вторият смъртоносен инцидент на стадиона. През септември миналата година по време на футболен мач между Мадагаскар и Сенегал блъсканицаа в тълпата на входа на стадиона уби един човек и рани 37.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини