От х:

Днес в x:

Песен за гняв и тъга - емоциите преди големия финал на "Игра на тронове"

Напрежението покрай "Игра на тронове" нараства с наближаването на неговия финален епизод този уикенд. Стотици хиляди недоволни фенове се включиха в петиция в интернет с искане за презаснемане на последния сезон на сериала, а британски сайт предложи услуга за опечалени зрители, които трудно ще преживеят края на телевизионната сага, предаде "Ройтерс".

Повече от 750 хил. фенове вече са подписали петиция, настояваща за презаснемането на последния сезон. Те искат историята да бъде завършена от "компетентни сценаристи".

"Този сериал заслужава смислен финал", казва Дилън Д., който е създал петицията. "Осмият сезон беше много несвързан и прибързан. Това не е достоен завършек на един велик сериал", присъединява се към неговия призив Мерилин Марнел, която също е подписала петицията.

До момента от HBO не са коментирали петицията. Сериалът беше създаден от Дейвид Бениоф и Д. Б. Вайс, които доразвиха историята от поредицата романи "Огън и лед" на Джордж Р. Р. Мартин, която още не е завършена.

Въпреки критиките последният, осми, сезон на "Игра на тронове" счупи рекордите по гледаемост на HBO, откъдето твърдят, че за момента средната гледаемост на шоуто само в САЩ е 43 млн. зрители на епизод. Това е повишение с 10 млн. зрители спрямо седмия сезон, който беше излъчен през 2017 г.

Оценката на критиката за последния сезон досега следва отзивите на зрителите. В сайта RottenTomatoes.com оценката на първия епизод е 92 процента положителна, а на предпоследния епизод - едва 47 процента.

Междувременно британският сайт Bark.com вече предлага услуга за справяне с края на сериала с помощта на специалисти.

"Игра на тронове" е едно от най-популярните телевизионни шоута на времето ни, затова и не съм изненадан, че хората са много тъжни, че то ще свърши", отбеляза Кай Фелър, създателят на Bark.com.

"Мисля, че ще има много запалени фенове, които ще имат нужда да си поговорят със специалист, когато сериалът приключи", допълни той.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини