От х:

Днес в x:

Бийтълс мания по време на MINI United 2009

По повод своя 50-годишен юбилей MINI показва нова интерпретация на екстравагантното Mini, притежавано от Джордж Харисън.

По време на MINI United 2009 моделът, който ще бъде произведен само в един екземпляр, ще бъде предаден на неговата съпруга Оливия Харисън и основаната от Джордж Харисън през 1973 г. благотворителната фондация Material World Charitable Foundation. По-късно през годината уникатът ще бъде продаден на търг в полза на благотворителна кауза.

MINI United е най-големият форум на фенове на автомобилна марка в света и най-подходящото място за представяне на уникалното MINI, вдъхновено от Джордж Харисън. Фестивалът ще се проведе на пистата Силвърстоун, Великобритания в периода 22 - 24 май 2009 г. В продължение на три дни, 24 часа в денонощието феновете ще могат да се забавляват, благодарение на организираните множество прояви, състезания, спектакли и концерт с участието на Пол Уелър.

През 1966 г. Браян Епстайн, мениджър на The Beatles, подарява на всеки от великолепната четворка по едно Mini Cooper S. В тон с духа на времето, китаристът Джордж декорира своето Mini с ярки образи и символи, янтри и санскритски мантри.

През 1967 г. легендарният автомобил участва във филма „The Beatles - Magical Mystery Tour". Днес по повод юбилея на марката, MINI посвещава модерна интерпретация на легендарния модел на Джордж Харисън. Дизайнът е създаден в сътрудничество и според изискванията на Оливия Харисън и възпроизвежда вида на известния оригинал.
Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини