От х:

Днес в x:

Дават на съд двама, заплашвали медицински екип по време на реанимация

Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд жена и мъж за закана с убийство на медицински екип в отделение по хемодиализа при МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов“.

Двамата са обвинени, че са се заканили с убийство спрямо началника на ОАИЛ,  лекар специалист невролог, старша медицинска сестра и двете медицински сестри, с думите: „Ако не спасите майка ми, от стаята живи няма да излезете“, „Няма да излезете живи, ако майка умре!“, и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. с ал. 1 от НК.

На 22.01.2019 г. майката на обвиняемите,  била приета в отделение  за хемодиализа, като преди това се оплакала, че не се чувства добре.

Около 10 минути след включването ѝ към диализния апарат състоянието ѝ се влошило.

Докато медицинският екип извършвал реанимационни мероприятия по отношение на жената обвиняемите няколкократно отваряли вратата на залата. Държали се агресивно. Крещели на медиците да не напускат залата докато не спасят майка им и ги заплашвали, че ако не я спасят, няма да излязат живи от залата.

Отправяли закани спрямо лекарския екип, като използвали думите:

„Ако не спасите майка ми, от стаята живи няма да излезете“, „Няма да излезете живи, ако майка умре!“.

Междувременно, въпреки усилията на медицинския екип да я спаси, жената починала. Наложило се да се потърси съдействие на служителите на РУ гр. Велико Търново.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини