От х:

Днес в x:

Епицентър: Цветанов се завръща от САЩ. Борисов го детронира от три поста

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се завръща днес след обяд от работното си посещение във Вашингтон.

Със сигурност той ще проведе среща с премиера Борисов.

Както вече Епицентър.бг писа решението на лидера на ГЕРБ е да детронира заместника си от три поста  - като председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, като председател на парламентарната група на ГЕРБ и като депутат.

Цветанов остава зам.-председател на партията и председател на предизборния щаб на ГЕРБ.

Борисов вече е обсъдил позицията си с членовете на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и е получил подкрепата на съпартийците си в ръководството на партията. 

Предложението ще бъде подложено на гласуване на заседание на Изпълнителната комисия, която може бъде свикана още днес или най-късно утре преди отпътуването на премиера за Букурещ.

Премиерът държи Цветанов да бъде изслушан от ръководството на партията,  всеки да има право да изрази мнението си по скандала и лично да чуе позицията на колегите си.

Заа решението си премиерът се е обосновал с негативната обществена реакция, предизвикана от апартаментгейт и загубата на доверие, което се отразява пагубно на правителството. 

Главната цел на ръководството на партията била да се ограничат имиджовите щети в навечерието на изборите за европарламент.

Цветанов е известен за решението на Борисов. Засега няма негова публична реакция. Депутати от ГЕРБ обече споделиха пред Епицентър.бг, че Цветанов ги е молил да се изказват в негова защита - такава позиция към този момент никой не е изразил.

Цветанов се е опитал да  активира и структури да пращат в централата декларации в негова подкрепа, очаквайки да се надигна вълна в негова полза - това не се случва.

На фенстраницата във Фейсбук "Цветанов е невинен" има качена само една декларация от ГЕРБ-Благоевград и снимки на Цветанов от срещите му във Вашингтон.

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов, който първи сподели на страницата си призива "Цветанов е невинен", след  като разбра за гневната реакция на премииераа по този повод, побърза да изтрие поста си.

Единствено Ирена Соколола, председателката на Жени ГЕРБ, пусна пост в защита на Цветанов, наричайки апартаментгейт "зловредна акция на социопати.  Това предизвика гневна реакция в социалната мрежа.

Близкият до Цветанов в. "24 часа" прогнозира, че оставката му може да предизвика политическа криза в България. "Това е абсурдно", отговориха високопоставени източници от ГЕРБ пред Епицентър.бг."

Война  между Цветанов и Борисов, каквито заглавия се появиха, няма да има," категорични са те. Борисов има начин как да убеди Цветанов, че най-добрият и за него ход е да се оттегли. Разговорът на четири очи ще реши всичко. 

Проучване на Епицентър.бг показва, че няма да има вълнения и в парламентарната група на ГЕРБ, която спокойно ще приеме решението на премиера. Повечето депутати са убедени, че с оглед на обществените настроения това е правилен ход. 

Вече тръгнаха залагания кой ще е наследникът на Цветанов в парламента и как ще бъде осигуряван кворума. На предсседателския съвет от името на ГЕРЛБ участва Красимир Велчев.

Парламентът събра кворум и започна окончателното обсъждане на промените в Изборния кодекс.

Източник: epicenter.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Go
    gost
    2 -1
    15:44, 27 мар 2019
    Шах и мат с пешката! Както се казва малките камъни обръщат каруцата. Да видим какво по-лошо може да дойде от комунисти и мутри. Може би наследниците им???
Последни новини