От х:

Днес в x:

Цветята за 8 март смениха мартеничките

Изображение 1 от 5

    Бабомартенските сергии в центъра на Първомай вече са заменени от осмомартенски търговци на цветя. Предлагането е голямо, но все още няма стръкове, а само саксийни видове – иглика, зюмбюл, мушанка, моловка и други пролетни цветя. Цените са почти като миналогодишните и започват от 2 лв. и стигат до 6. Според запознати, само цената на цикламата е повишена. На сергиите тя се предлага за 8 лв., а в цветарските магазини - за 9, но в един от хранителните магазини може да бъде купена за 5 лв. Тази година търговците на временните обекти залагат много на красивата опаковка.

    Стръкове лалета, рози  други традиционни цветя има в цветарските магазини. Засега лалетата са твърдо по 2 лв. за бройка, а розите варират от 2, 50 до 5 лв.

    Очаква се от днес да започне предлагането и на по-нежни пролетни цветя като фрезия, нарцис, стръкове зюмбюл.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Гл
      Гласът на Хората
      2 -1
      08:53, 7 мар 2019
      Цветята, в по-голяма степен когато са естествено растящи, отколкото откъснати, създават красота. Гласът на Хората обаче ще ви припомни инициативите, според които учители се отказват от получаване на букети, в полза на нуждаещи се болни деца.
      Освен традиционна проява на внимание, подаряването на цветя е подчинено и на бизнес. В случай че подаряващият го прави поради неудобство, а получателят има други нужди, този бизнес е кух. Никакъв реален положителен ефект, печели само цветарят.
      Гласът на Хората призовава всички хора да избягват кухите харчове.
    • 2
      Гл
      Гласът на Хората
      0 0
      10:32, 7 мар 2019
      Гласът на Хората призовава своята платформа от Първомай.нет, вместо да пълнят главите на хората с измишльотени, да им пуснат този филм на Дойче Веле:

      "София: едно от местата, където учат на човечност"

      Това ще промени както ценностите им, така и инстинктите им към по-добри.
      Няма нужда от специален празник, за да бъдеш човек.
    Последни новини