От х:

Днес в x:

7 °C

Николай и Евгения Баневи остават за постоянно в ареста

Николай и Евгения Баневи остават за постоянно в ареста. Решението взе Специализираният апелативен съд, който не прие обжалването на защитата за промяна на мярката на Баневи в по-лека такава.

Те са обвинени за ръководене и участие в организирана престъпна група, длъжностно присвояване на пари и вещи, недеклариране и неплащане на данъчни задължения, пране на пари в особено големи размери и държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

На предишното съдебно заседание съдът постанови на Баневи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Припомняме, малко по-рано днес Николай Банев заяви, че не е прочел нищо ново в допълнителния том с доказателствата, внесен от прокуратурата тази сутрин и определи целият съдебен процес срещу тях като селска вечеринка.

Точно обратното бе заявено в съдебна зала, където бе посочено, че в допълнителния том има свидетелства, които показват, че обвиняемите могат да извършат ново престъпление или дори да разширят обхвата на повдигнатите им обвинения.

Прокуратурата счита, че е събрала достатъчно доказателства, а ако се наложи по-лека мярка за неотклонение от настоящата им, обвиняемите могат да извършат ново престъпление.

Защитата оспорва мотивите на прокуратурата с извадки от Търговския регистър (ТР) за дружествата, посочени в обвинението. Съдът прие представените доказателства от защитата за основателни.

Адвокат Христо Ботев поиска от съда да наложи мярка за неотклонение "домашен арест" и забрана за напускане пределите на страната на двамата обвиняеми.

Евгения Банева посочи, че не е участвала в управлението на приватизираните дружества, а освен това тогава е била по майчинство. Тя заяви, че "нейният живот и животът на съпруга и през последните 20 години не са посветени на престъпността".

Според Банева делото няма да продължи един или два месеца, а години и затова тя поиска по-лека мярка, за да може да се грижи за децата си.

Николай Банев подкрепи казаното от съпругата си и допълни, че от задържането им във Франция, те преживяват ужас и срам пред децата си. Според него прокуратурата показва тотално незачитане на Търговския закон, защото приватизираните дружества били свързани със закона, а не с "някаква организирана престъпна група".

Банев призова съда да отхвърли фантастичните и безотговорни обвинения на прокуратурата. Той заяви, че като гражданин, спазващ стриктно законите в България, е готов да съдейства изцяло за разрешаването на случая.

Съдът остави в ареста семейство Баневи, тъй като има данни, че те могат да извършат ново престъпление или да се укрият.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалването.

Съдът разреши на обвиняемите да дадат изявление пред медиите.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Този ден ще ви предложи много предизвикателства. Това ви стимулира да се развихрите и да покажете на околните способността си да се справяте с какви ли не ситуации. Не поемайте обаче излишни рискове, за да не съжалявате след това.
05 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате далеч по-добре, ако се постараете да изчистите недоразуменията, които има между вас и близките ви, задълбочаването им ще създаде повече проблеми. Не се изкушавайте да пренебрегвате въпроси, чието решение е належащо. Ще имате послания, стига да можете да вниквате в тях и да ги разчитате.
05 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще следвате събитията и с тях ще съобразявате програмата си днес. Предстои да вземете решения, предвид на скъсените срокове и ново възникнали въпроси. Няма да сгрешите, ако се доверите на интуицията си. Самочувствието ви чувствително ще се подобри, равнявайки постиженията си с най-добрите от сферата на интересите ви.
05 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вътрешното ви усещане за нещата не е лъжливо чувство, вслушвайте се и няма да сгрешите. Погрижете се за духовния си комфорт, избягвайте теми, които ви натоварват и съсипват настроението ви. Гледайте на случващото се философски и търсете поуката от всяка ситуация. По често си отговаряйте на въпроса “защо ми се случва това“. Има какво да научите за себе си.
05 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате нужда от промяна, затова няма да сгрешите, ако заминете някъде с приятна компания. Не мислете за неща, които ви натоварват, отпуснете се и си починете добре. Гледайте оптимистично на живота и се замислете за всички, които обичате.
05 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
05 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Покажете широта на мисленото и проявете отзивчивостта си и към онези, които мислят различно от вас. С такт и усмивка ще наложите елегантно мнението си, и без усилия ще си осигурите предимство пред някого, с когото се съревновавате. Към близките си не превръщайте умората в причина за недоволство и враждебност.
05 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Радвате се на прекрасни отношения със сърдечния си партньор днес. Имате възможност да си починете, да се разтоварите и да се заредите с нови сили за всичко, което ви предстои от тук нататък. Ще останете поласкани от вниманието, което получавате днес. Не обръщайте внимание на дреболии.
05 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Вътрешната ви сила се нуждае от обновление. Енергия и добро настроение може да получите от природата, потърсете я сами или с приятели. Подемът, който следва ще засили решимостта ви и ще ви направи успешни във всичко. Материални придобивки и свързаните с тях удобства ще ви подскажат, че вървите по вярната пътека.
05 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благодарение на старанията си, печелите уважението на хора, към които е насочен интересът ви. Взаимоотношенията в семейството също се подобряват. Близките ви са благосклонни да приемат ваша идея и може да очаквате съдействие. В любовта от вас се очаква повече внимание и съпричастност към проблемите на партньора.
05 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Овладейте вълненията си, независимо от причините, които са ги предизвикали. Запазете присъствие на духа и не предприемайте действия в състояние на афект. Ще си спестите нечии гняв, ако се въздържате от ненужни коментари, а и себе си ще натоварите по-малко. Добре ще ви се отрази чистия въздух, природата ще ви зарежда с енергия и повече оптимизъм.
05 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Заели сте се с много неща наведнъж. Ако не сте достатъчно съсредоточени, това може да доведе до разпиляване на енергията ви. Постарайте се да бъдете и в помощ на близките си, те ще оценят усилията ви. Радвате се на добро самочувствие, но все има нещо, което не ви достига за да бъдете доволни от себе си.
05 апр 2020
Последни новини