От х:

Днес в x:

32 °C

Не е шега: в САЩ е опасно да твърдиш, че Дядо Коледа не съществува

Той беше арестуван, а тя - отстранена от работа: който в Америка отрича съществуването на Дядо Коледа, рискува да си навлече неприятности. Доказват го тези два случая от последните дни.

Не е за вярване, но се оказва истина: 31-годишен мъж попадна зад решетките, след като пред църква в Тексас казал на насъбралите се деца, че Дядо Коледа не съществува. По информации в медиите, случката се разиграла в Клебърн в северната част на Тексас, където местна църква организирала проява под мотото „Закуска с Дядо Коледа". 31-годишният мъж и двама негови съмишленици се възползвали от възможността, за да съобщят на събралото се множество, че Дядо Коледа е измислица. Медии цитират кмета на Клебърн с думите, че да протестираш срещу Дядо Коледа било недопустимо.

Няколко дни по-рано подобна случка се разигра и в щата Ню Джърси, където учителка бе отстранена от работа - пак заради Дядо Коледа. Учителката, която била извикана да замества своя колежка в едно начално училище, казала на децата, че Санта Клаус е всъщност измислица. А след като учениците я попитали дали това важи и за коледните елфи и Великденския заек, учителката им обяснила, че и те не съществуват.

„Детските мечтания, свързани с нашите празници и традиции, са особено важни за мен" - с тези думи е цитирана ръководителката на тамошния училищен окръг. Много родители били възмутени и се опитали да убедят децата си, че Дядо Коледа все пак съществува, съобщава сайтът NJ.com и информира, че въпросната учителка вече няма право да преподава в местния училищен окръг.

Източник: http://www.dw.com/bg/

Коментари в сайта

Последни новини