От х:

Днес в x:

Няма да излезе нищо от делата срещу Баневи, убеден Атанасов

"Няма да излезе нищо от делата срещу Баневи. Всичко е пропаганда." Това заяви пред bTV лидерът на ДСБ и бивш директор на Национална служба "Сигурност" ген. Атанас Атанасов по повод ареста и екстрадицията на семейството.

По думите му в Борисовата държава ежегодно се крадат по 10 млрд. лв.

"Баневи са известни приватизатори", подчерта Атанасов. Той попита защо не са са разследвани преди 10 или 5 години, а сега. Според него премиерът играел ролята на съвременния Робин Худ.

Вчера, 6 декември,  Николай и Евгения Баневи бяха екстрадирани с два различни полета до София. Предаването на обвиняемите е в изпълнение на издадена от Европейска заповед за задържането им.

Очаква се днес Специализираната прокуратура да поиска от Специализирания наказателен съд най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". 

Във връзка със задържането на Баневи той засегна и темата за това, че все още няма главен секретар.

Атанасов подчерта, че в този случай има политическо назначение, тъй като сегашния главен секретар е назначен от министъра на вътрешните работи.

"Изключително притеснително е за вътрешен министър да бъде назначен човек, който е бил охрана на Мето Илиевски", изтъкна той.

По отношение на спецакцията по задържането на боен арсенал от оръжия в гараж в София, Атанасов заяви, че тези разкрития не са за хвалба.

"Борисов е изпаднал в състояние от скандал на скандал и се чуди с какво да се похвали", изтъкна той. Според него контролът срещу боравене с оръжия в България е тежко занижен. Атанасов посочи, че това оръжие може да е събирано за вътрешна съпротива.

Той е категоричен, че в случая МВР се използва като инструмент за политическа разправа, а не за осигуряване на обществения ред.

Източник: bTV

Видеа по темата

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Да
    ДА БЕ..
    13 -1
    15:52, 7 дек 2018
    Ще излезе,няма начин!Само че ще влезе в джоба на някой друг,а на този гном дерта му е че няма да намаже той.Горкия доста години откак не е на яслата.И защо журналистите непрекъснато вадят скелетите от небитието!Такива като него и Костов убиха и последните ни надежди за промяна!
  • 2
    Ми
    Мина
    3 0
    15:22, 9 дек 2018
    Ами да беше изиграл той ролята на Робин Худ, когато беше шеф на МВР. Ама то се искат здрави гащи и да си поне 175 см. висок,де.

Случаен виц

Последни новини