От х:

Днес в x:

Мъж е със счупен таз и множество рани след кучешка атака

Мъж от Козлодуй е със счупен таз и множество рани по цялото тяло след нападение от агресивно куче, кръстоска между питбул и боксер, съобщи "България Он Ер".

Рано сутринта в сряда Иво Петков разхожда кокер шпаньола си пред блока, в който живее в Козлодуй. Неочаквано на улицата изскача друго куче - кръстоска между питбул и боксер, което ги напада.

"Взех кокера си на ръце, при което питбулът се нахвърли върху мен и захапа моето куче по дясната лапа. Паднах на земята и през цялото време се опитвах да разтворя челюстите му. Стопанката, която е възрастна жена, през цялото време само казваше: "Хайде, Вики, остави ги", разказва Петков.

Свидетел на инцидента става съсед, който опитва да помогне. Питбулът отпуска захапката си след няколко агресивни удара по него.

"Бях паднал до тротоара. Когато се опитах да стана, установих, че не мога да ходя", допълва мъжът.

Той е нахапан по цялото тяло, а тазът му е счупен. Кокер шпаньолът му също е с тежки наранявания.

Ръководството и колегите на пострадалия мъж от Държавно предприятие "Радиоактивни отпадъци" са оказали незабавно съдействие, като са уведомили полицията за инцидента. С помощта на АЕЦ "Козлодуй" е организиран транспорт до специализирана клиника в София.

"Някакъв светец бдеше над мен вчера, за да не се случи най-лошото. Това куче и друг път е имало агресивно поведение, не знам защо го разхождат без намордник", казва още пострадалият Иво Петков.

Полицията е задържала 73-годишната собственичка на агресивното куче - Валентина. Тя е направила пълни самопризнания.

Източник: http://www.bgonair.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини