От х:

Днес в x:

Бомби по пощата за Клинтън, Обама, офисите на CNN и други

Американските власти смятат, че случаите с бомбите, изпратени до няколко известни политически и обществени фигури, са свързани и имат общ подател или податели, предаде CNN.

Водещото звено в разследването - антитерористичният отдел на ФБР, разглежда случая като вътрешен тероризъм.

Колетни пратки с бомби получиха Хилари и Бил Клинтън, Барак Обама, ексшефът на ЦРУ Джон Бренън, бившият главен прокурор Ерик Холдър, конгресменът Деби Васерман - тя беше председател на Националната комисия на Демократическата партия, както и Джордж Сорос.

Колетът с името на Бренън беше изпратен до офиса на CNN в Ню Йорк, в Time Warner Center. Екипът на телевизионния канал беше евакуиран.

Петте пакета са изпратени за анализ в лабораторията на ФБР в Коунтико, Вирждиния, съобщават от бюрото.
Върху всеки от тях е посочен адрес за връщане до Деби Шулц във Флорида.

Освен това източници на CNN съобщават, че подозрителен пакет е изпратен и до конгресмен от Калифорния - демократката Максин Уотърс. Пратката е била засечена при пощенска проверка в Мериленд. Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо също е заявил, че е получил подобна пратка в в манхатънския си офис.

Прави впечатление, че получателите на бомбите са обект на нападки от страна на консервативните среди и персонално от страна на президента Доналд Тръмп.

Тръмп от своя страна призова към единство и заяви, че насилието няма място в страната. Той обяви, че е започнало мащабно федерално разследване и че цялата мощ на правителството се използва в разследването.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио определи станалото като "акт на терор, насочен срещу свободната преса и лидерите на страната".

От ФБР заявиха, че е възможно да са изпратени още подобни колети до други лица и призоваха обществото да остане бдително.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини