От х:

Днес в x:

Рами Малек тръгва по световните екрани в образа на „спонтанния“ Фреди Меркюри

Неповторимото сценично присъствие и спонтанността – това се оказват двете най-големи предизвикателства пред телевизионния актьор Рами Малек, когато се заема да изпълни ролята на рок легендата Фреди Меркюри във филма „Бохемска рапсодия“. Продукцията тръгна по световните кина на 23 октомври, а в България от 2 ноември.

Носителят на „Еми“ за изпълнението си в телевизионната поредица „Г-н Робот“ пресъздава Меркюри от ранните години на „Куин“ от 70-те години през световната слава, която им носят химни като We Will Rock You и незабравимият им концерт от юли 1985 на стадион „Уембли“ в Лондон за благотворителната инициатива Live Aid.

Покойният Меркюри е известен с наелектризиращото си сценично присъствие и умението да нажежава публиката до краен предел, създавайки специална връзка с нея.

„Всеки път, когато Фреди е бил на сцената, а и в нормалния си цивилен живот, той просто е правел всичко спонтанно“, разказва Малек пред „Ройтерс“ по време на световната премиера на филма в Лондон. Именно старанието да улови тази спонтанност се оказало и най-трудната задача за актьора.

За целта Малек работи със специален треньорски екип, който му помага да пресъздаде движенията на звездата и тази негова неповторима харизма на сцената, като освен това се включва и в саундтрака.

Авторите на филма използват комбинация от истинския глас на Меркюри, този на Малек и друг певец на фона на оригиналните записи на групата, за да представят огромния каталог от хитове на „Куин“.

Филмът документира и личните битки на Меркюри, сред които са проблемите с неговата сексуалност и злоупотребата с наркотици и алкохол. През 1991 г. той е първата британска знаменитост, която умира от СПИН на 45-годишна възраст.

Живите членове на групата Брайън Мей и Роджър Тайлър одобряват филма. И двамата хвалят изпълнението на Малек, както и актьорите, които изпълняват техните роли на екрана и пресъздават начина, по който музикантите заедно създават своя специфичен начин на звучене.

Пред репортерите Тайлър допълва: „Открихме перфектния Фреди с Рами Малек. Той е сензационен." Музикантът казва още, че са доволни от филма и се надяват той да достави удоволствие на много хора.

Изпълнението на Малек му създава реални шансове за най-големите филмови отличия на Холивуд – наградите „Оскар“, които ще бъдат раздадени на 24 февруари.

Според „Варайъти“ 37-годишният роден в Египет актьор „приема ролята на Фреди Меркюри така, сякаш е бил роден за нея“. Другото голямо издание за кино „Холивуд рипортър“ пък смята, че „поемайки такава трудна задача, той прави повече от изпълнение“.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини