От х:

Днес в x:

Министрите в оставка: Нямаме персонална отговорност за инцидента край Своге

Двама от тримата министри в оставка заради трагичния инцидент на пътя София-Своге, при който загинаха 17 души-на МВР Валентин Радев и на МРРБ Николай Нанков обявиха на нарочен брифинг, че не смятат, че трябва да носят персонална отговорност за ситуацията. Министърът на транспорта Ивайло Московски не присъства пред медиите, тъй като е в болничен.

„Нямам персонална вина за трагедията“, каза Радев и допълни че за нередности по трасето убиец от страна на полицията  към общините и отговорните институции са подадени седем сигнала. „Това е нещото, което това министерство може да направи“, добави Радев. Но все пак призна за инцидента: Ние и тези преди нас явно не сме се справили, за да се случи това. А колегата му от МРРБ Николай Нанков посочи: Не е била толкова добра комуникация между отделните ведомство по безопасността на пътя, за да се случи.

И двамата обаче категорично отказаха да коментират дали някои от предшествениците им в министерствата, по чието време се е строял пътя, трябва да поеме също персонална отговорност за трагедията. „Не е редно да коментираме отговорността на други участници в процеса. Нашата отговорност, при която се случи трагичния инцидента, е ясна и затова ние подаваме оставки.“, посочи Нанков.

„Оставките никога не решават проблема, това е политическа отговорност.“, каза още пред медиите МВР министърът в оставка. Радев посочи, че след оттеглянето от поста във вътрешното ведомство, по-вероятно е да остане като депутат в Народното събрание, отколкото да напусне политиката.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    El
    Elon
    2 0
    13:45, 31 авг 2018
    Мутрата Тиква изгори три главни бушона, за да спаси отново кожата.
Последни новини