От х:

Днес в x:

8 месеца условно за пиян, запалил къщата си след скандал с жената

Условна присъда от 8 месеца с изпитателен срок от 3 години получи мъж на средна възраст, запалил семейната си къща в хасковското село Брягово. Присъдата е на Хасковския районен съд и е определена след намаление на наказанието с една трета, тъй като делото е преминало по съкратената процедура и подсъдимият е признал вината си.

Палежът е извършен на 29 юли миналата година. Тогава Велчо Велчев и съпругата му, с която от години били в обтегнати отношения, се скарали за пореден път. Същият ден сутринта жената започнала да вари компоти, а мъжът й направил забележка да спре, тъй като е само на гости там. Тогава тя отишла в жилището на брат си в същото село, а Велчо - да вари ракия в местен казан,  откъдето се върнал видимо пиян около 14 часа. Намерил съпругата си и след поредната караница се прибрал в семейното им жилище. Взел туба с бензин и го разлял в лятната кухня. Отворил крана на газова бутилка и щракнал със запалка. В резултат на това избухнал пожар и дори той самият бил обгорил. Дошлите на място пожарникари потушили пламъците и спасили къщата от цялостно унищожаване. Пристигнали и полицаи, които арестували Велчо, тъй като той се заканил, че след като си тръгнат, отново ще запали къщата.

От прокуратурата предали на съд мъжа, който получи условна присъда. Решението на съдия Пламен Георгиев подлежи на облажване пред Окръжния съд в Хасково.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини