От х:

Днес в x:

Nokia X6 ще се продава като Nokia 6.1 Plus в Европа

Nokia X6 е нов смартфон, който се разработваше с името Nokia X и вече се продава на китайския пазар. След много дискусии и спекулации по темата от HMD Global официално потвърдиха, че модела ще е достъпен и в Европа. Плановете им предвиждат Nokia X6 да е наличен извън територията на Китай от 19 юли и допълнително ще разберем детайли на кои дати ще стартират продажбите в европейските страни. Информацията на HMD Global е гаранция, че до броени седмици смартфона ще може да се купи в ЕС.

Името Nokia X6 ще се използва единствено в Китай, a международната версия ще се продава като Nokia 6.1 Plus. Eдва ли е изненадващо, че доставките ще стартират първо в Хонг Конг и азиатските страни, а скоро след това и на територията на Европа. Потребителите ще могат да избират между конфигурации с 4GB или 6GB RAM, които са допълнени от 32GB или 62GB вградена памет. Цените в Китай са от порядъка на $200-$265 и вероятно стойностите ще са идентични и за страните от ЕС, съобщава MobileMagazine.

Новият смартфон е оборудван с 5.8-инчов дисплей с Full HD+ резолюция от 2280х1080 пиксела и съотношение на екрана от 19:9. Високата производителност се гарантира от осемядрен Qualcomm Snapdragon 636 процесор и Adreno 509 графичен чип. Батерията е с капацитет от 3060mAh и поддържа технологията за бързо зареждане Quick Charge 3.0. В задната част има две камери с 16МР и 5-мегапикселови резолюции, както и 16МР сензор за селфита отпред. Европейската версия ще работи с Android 8.1 Oreo.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини