От х:

Днес в x:

Свиленградчанин спипан с извратено детско порно

Компютърна конфигурация е иззета от свиленградчанин при мащабна международна полицейска операция срещу разпространението на детска порнография в цялата страна, информираха от пресцентъра на МВР. 18 души са били задържани, предстои да им бъде повдигнато обвинение. Спецполицаите са извършили обиски на 21 адреса в София, Пловдив, Варна, Бургас, Видин, Горна Оряховица, Свиленград и Мездра.
От областната дирекция на МВР в Хасково отказаха да уточнят самоличността на свиленградчачина с мотива, че се извършва експертиза на иззетата компютърна конфигурация.
При операцията са иззети 22 настолни компютърни системи, 6 лаптопа, 5 353 оптични диска, 57 видеокасети, 12 флашпамет устройства, 7 външни харддиска, 18 снимки на хартиен носител с изображения на сексуално насилие над деца и др.
През миналата година в рамките на операция "Персийски килими" Германската криминална служба засича разпространението на видеофайлове, показващи изнасилване на бебета между 3 и 6-месечна възраст. Видеоклиповете са обменяни между потребители от 92 държави чрез програмния продукт "eDonkey2000", в това число и потребители от българското интернет пространство. След няколкомесечна работа българските антимафиоти установяват 21 интернет потребители от страната.

Уникалната по мащабите си международна операция срещу разпространението на детска порнография в Интернет продължава.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини