От х:

Днес в x:

2 °C

Проектите за платеното паркиране и новите цени на местните такси влизат на сесия

На предстоящата на 31 май редовна сесия на Общинския съвет на Първомай ще бъдат разгледани предложенията за Наредба за условията и реда за паркиране на пътни превозни средства на територията на община Първомай и за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги, предоставяни от Община Първомай.

В докладната записка на вносителя Ружди Салим по първото предложение се казва, че мотивите са подобряване на организацията на движение, организацията на паркиране, както и екологичната обстановка, чрез намаляване на вредните емисии от изгорелите газове от МПС в централната градска част на град Първомай“. Отбелязано е, че в срок от 1 месец от публикуването на проекта е имало само едно възражение, в което не са описани конкретни недостатъци и затова не е взето под внимание.

Според докладната, с която се внасят промени по Наредбата за данъците и таксите, също внесена от Салим, измененията се налагат от промени в законови норми, необходимостта от възстановяване на разходите, правени от общината, заради структурни промените и други. Въпреки това, остава съмнението, че цената определена за издаване на някои видове удостоверения е значително над допустимата и не е разходооправдана, няма направена калкулация и не отговаря на изискванията на Закона за местните данъци и такси.

Двете точки от дневния ред ще бъдат разглеждани предварително от всичко Постоянни комисии на Общинския съвет, които ще заседават в понеделник и вторник от 15 и от 16.30 часа.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ка
  КАТ
  12 -1
  13:09, 25 май 2018
  - "намаляване на вредните емисии от изгорелите газове от МПС в централната градска част на град Първомай"
  Е този мотив е направо смешен, Как с платеното паркиране ще намали вредните емисии? То емисии в нашия град няма.Смях в залата. Ааа, има - Алкао има емисии... миризливи и задушливи. За алкао да внесе предложение да вдигнат комин като партизанския,че теше подписка за неприятни миризми. Поне има откъде да вземат размери.
  - "екологичната обстановка" това още по не се връзва. Еко обстановката в Първомай е още по -плачевна но не и от колите. Да вземат под внимание пред входа на бившия хлебозавод има тонове изхвърлени и миризливо разтекли се слънчогледови отпадъци. Още- между река мечка и оградата на оранжериите има още повече тонове индустриални отпадъци и биомаса от бизнеса на "Коменданте" на общината и много ама много други, примерно, какво се изхвърля в канала минаващ покрай бившото ТКЗС в Първомай от тамошните "бизнесмени".
 • 2
  Ум
  УМЕН
  7 -1
  13:37, 25 май 2018
  Безумието с платеното паркиране продължава! Има ли вариант да бъде спряно?
  • Па
   ПАПАЗГРАД
   0 0
   22:57, 28 май 2018
   Има начин. Пускаме трамвай
 • 3
  ..
  ..,
  9 -1
  17:00, 25 май 2018
  Фитков отдавна се е договорил с истинските "власт имащи" в общината по въпроса с паркирането.
  Сега ви хвърлят прах в очите с "платеното паркиране" и "таксите" за да може тихомълком да притикат- "Плана за действие на общината за интегриране на РОМИТЕ 2018-2020 г."
  • Zu
   zumba
   5 -1
   13:46, 26 май 2018
   Навсякъде се плаща за паркиране, защо не и тук ?
  • ..
   ...,
   1 -4
   17:10, 26 май 2018
   Наредбата се внася от Ружди Салим след любезното настояване на М.Хубинов и П.Ганев.
  • Ro
   Roza L.
   2 0
   13:03, 28 май 2018
   Кой ли ти вярва на димките др. Митков !!!

Хороскоп за 02.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Срещате неочаквани трудности в работата си. Грешки на ваши колеги усложняват задачата ви и ви създават допълнителни ангажименти. Това обаче едва ли ще се отрази на доброто ви настроение, което днес изглежда непоклатимо. Инвестирани неотдавна средства ви носят първите дивиденти. Перспективите в тази насока са много добри.
02 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е днес да се почувствате неуверени в някое свое действие, но не бива да позволявате това да диктува поведението ви. Добре ще е ако споделите притесненията си със свой близък и чуете и неговото мнение. В личен план сте доволни от отношението към вас. Не изпитвате трудности в общуването си с различни хора, което ви прави доста популярни на място на което попадате.
02 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добри възможности се откриват пред онези от вас, които си търсят работа. Вашите способности ще бъдат достойно оценени и това значително ще повиши самочувствието ви. Трябва повече да вярвате в себе си и в късмета си.
02 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса, одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
02 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В общуването си с другите създавате приятна атмосфера. Ще се справите с предизвикателствата на работното място, каквито и да са те. Не поставяйте под съмнение факт, в който вече сте се убедили. Служебен разговор ще подобри настроението ви и ще направи бъдещето да изглежда по-добро.
02 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Динамиката на деня ще повиши емоционалната ви възбудимост, което може да се отрази неблагоприятно на отношенията и работата ви днес. Запазете добрия тон и аргументирано излагайте тезата си, от това ще зависят успехите ви. Модерното ви мислене и излъчване допълнително ще благоприятстват изявите ви.
02 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще споделите намеренията на човек от обкръжението си и заедно ще се насладите на компанията си. Сродната ви енергия ще направи и повече, възможно е успешно сътрудничество, нова любов или друго хубаво изживяване. Отпуснете се и мислете позитивно. Бизнесмените ще се поздравят с финансови придобивки.
02 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Настоятелно ще занимавате околните с личните си вълнения. Повечето от тях са въображаеми, затова не се учудвайте, ако околните не разбират за какво говорите. Ще бъдете полезни на близък, който има проблем, и вие бихте могли да му бъдете полезни. Покупка на ново жилище или отдаване под наем ще обсебят вниманието на някои от вас.
02 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес се посветете на нещата, в които сте силни и ще спечелите. Имате всички предпоставки за успех, както и за прозорливо вникване в бъдещите си реализации. Включете в работата си и хора, на които разчитате и може да им се доверите. Заедно ще постигнете по-бързо напредък.
02 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промените на работното място могат да събудят у вас различни чувства. Учете се от всичко и не спестявайте добри думи за хората около себе си. Фактите ще бъдат по-силни от всеки опит да омаловажат приноса ви към конкретно събитие и ще ви помогнат да осъзнаете по-добре мястото си.
02 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
02 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Прекалено много прибързвате в действията си днес, което може да въвлече в погрешна посока. Ако навреме се осъзнаете и започнете да се вслушвате в съветите на околните, едва ли ще има нещо, което да ви притесни. Налага ви се да се борите с твърдоглавието на ваш роднина, но в крайна сметка с много такт и разбиране ще успеете да се справите.
02 апр 2020

Случаен виц

 • putki
Последни новини