От х:

Днес в x:

Борисов го е срам от провала на ГЕРБ с Истанбулската конвенция

Премиерът Борисов определя като голям провал ГЕРБ начинът, по който са позволили да представят на обществото Истанбулската конвенция. Борисов заяви, че това е нещото, от което го е срам от едногодишното управление на своя трети кабинет.

По думите на министър-председателя ситуацията с Истанбулската конвенция е била подценена и тя е трябвало да бъде представена по друг начин на обществото, както и да мине през Председателски съвет. Документът е приет от по-голяма част от Европа и Борисов призна, че по никакъв начин не е очаквал такава реакция при положение, че в България насилието над жените е страхотен бич.

Според Борисов ситуацията тогава е използвана от политическите сили. По отношение на оттеглянето от страна на ГЕРБ на Истанбулската конвенция, премиерът заяви, че никога не е бил инат и затова не тръгнал да се бори с общественото недоволство.

Припомняме, срещу ратифицирането на т.нар. Истанбулска конвенция се обявиха категорично от Обединените патриоти /ВМРО, "Атака" и НФСБ/, както и БСП. Тогава от ГЕРБ оттеглиха документа, който в момента се намира за разглеждане в Конституционния съд.

Като друга грешка Борисов посочи също недобрата реакция на ГЕРБ при избухването на скандала с продажбата на ЧЕЗ. Тогава също той и министрите му били неподготвени, по думите му. Борисов направи аналогия със февруарските събития от 2013 година, когато падна първия му кабинет или както премиерът се изрази: "ме събориха". Тогава, по думите му, протестите са били дирижирани от ДПС и БСП. В момента Бойко Борисов увери, че много внимателно, но мълчаливо се наблюдава развитието на сделката с ЧЕЗ. Мълчанието той обясни с това, че всеки един коментар може да бъде атакуван със стотици милиони искове от страна на адвокатите големите компании.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини