От х:

Днес в x:

719 хил. българи нямат здравни осигуровки. Преглед на печата

24 часа

719 хил. българи нямат здравни осигуровки

719 хиляди са били българите без здравни осигуровки в края на 2017 г. Над половината от тях са неосигурени по причини, неизвестни за държавата, следват ги безработните, които нямат право на държавно осигуряване.

Това става ясно от писмен отговор на финансовия министър Владислав Горанов до депутата от БСП Лало Кирилов.

Труд

Гръцкото агне изяжда българското

За първи път гръцки агнета ще ядем в България, вместо родните фермери да продават продукцията си в южната ни съседка. Причината за това е, че цените на агнешкото у нас са по-високи, отколкото в Гърция. Тази пролет агнетата се изкупуват от родните ферми на цена между 5.50 и 6 лв. за килограм живо тегло. А в Гърция цените на живо тегло са паднали до 2,20 евро на килограм.

Монитор

Токът за бита може да скочи с 16%

Заради поискана висока цена от ТЕЦ "Варна" за доставки на електроенергия за регулирания пазар има риск цената на тока за бита да скочи с 16%. Това алармира председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев на пресконференция след среща с ръководители на работодателските организации с омбудсмана Мая Манолова.

Той цитира данни, че централата е подала ценово заявление за 191 лв./МВтч за 2 млн. мегаватчаса за следващия регулаторен период, започващ от 1 юли.

Сега

При 3 млрд. лв. приходи годишно хазартът плаща само 177 млн. лв. данъци

За близо десет години приходите от хазартни игри в България са се удвоили и само за 2017 г. са стигнали над 3 млрд. лв. Тъй като данъчните облекчения са огромни, платените данъци за 2016 г. са само 177 млн. лв. Най-голяма печалба се регистрира от игрите с търкане на билетчета.

Капитал дейли

ТЕЦ "Варна" може да струва 250 млн. лв. годишно на потребителите

Без ремонт и с технология с изключително ниска ефективност ТЕЦ "Варна" се опитва да се включи в енергийния микс на страната. В края на миналата седмица централата е внесла заявление за това в Комисията за енергийно и водно регулиране. Поискана е преференциална цена от 191 лв. за мегаватчас при средна за пазара сега от около 70 лева. Това съобщи председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев. Информацията бе потвърдена за "Капитал" и от регулатора, и от новия собственик на ТЕЦ "Варна" - бившия транспортен министър Данаил Папазов. Според Папазов обаче поисканата цена не е цитирана точно, но той не пожела да каже каква е, а посочи само, че е много по-добра от тази на ВЕИ. А за връзката си с Делян Пеевски заяви, че го познава, но не работи за него или с него.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини