От х:

Днес в x:

Мъж твърди, че глътка сок е изгорила хранопровода му

Млад мъж е приет в "Пирогов" с изгаряния на хранопровода. Той твърди, че това се е случило, след като пил натурален сок. От лечебното заведение обаче не могат да потвърдят.
 
Според изследванията, направени на 23-годишния пострадал, той има зачервяване на лигавицата на устната кухина, както и повърхностни промени на хранопровода и стомаха, разказва NOVA. Според него това са последствията от глътка сок. Дали това е така обаче, лекарите не могат да потвърдят.
 
На този въпрос отговор търсят от Българската агенция по безопасност на храните. Резултати от проверката ще има другата седмица.
 
От фирмата-производител на натуралния сок са категорични, че ако проверката докаже, че имат вина, ще поемат отговорност. Но според тях изгарянето няма как да е от техен продукт. Единственият химикал, който използват, е натриева основа. С нея се мият машините преди да започне производството. Партидата, част от която е и конкретният сок, е произведена преди около година. Една партида е 40-50 хиляди бутилки. Затова от фирмата смятат, че ако в една бутилка беше попаднала основа, то щеше да има и в другите.
 
В бензиностанцията, откъдето е купен натуралният сок, твърдят, че оказват пълно съдействие на разследващите.
Междувременно „във всички обекти на компанията наличните количества за продажба и доставки на консумирания продукт са блокирани”.
 
Вчера пострадалият мъж е напуснал болницата по собствено желание.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини