От х:

Днес в x:

Дядо вгражда бомба в плевнята си

67-годишният Андрей от село Криво поле от десет години пои магарето си в приспособено от огромна автомобилна гума корито. Края на гумата старецът подпрял с невзривена авиобомба, да не изтича водата на магарето. Животното кротко си пиело вода от приспособлението в продължение на десет години.



Друга невзривена авиобомба старецът използвал за праг на плевнята си. Ръждясалият еднометров корпус и до днес си стои на входа на стопанската постройка.

От вчера в покрайнините на Криво поле дежури полицейски автопатрул, който охранява четири невзривени снаряда. За опасната находка алармирал вчера кметът на селото. Мястото е оградено с жълти полицейски ленти до пристигането на специалисти по обезвреждането им.



Едната бомба на дядо Андрей била прибрана от униформените. Другата – вкопаната във входа на плевнята обаче явно им е дала зор при изравянето, защото махнали с ръка и я оставили да крепи навеса. Поръчали на стареца да не влиза в паянтовата постройка, което разбира се, няма как да стане, защото човекът държи там сламата за животните.



И днес край селото се разнасят гърмежи. В четвъртък на полигона отново предстои армейско учение. Ще падат още бомби край селото – да има за плевни, навеси и обори.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини