От х:

Днес в x:

Оперираха успешно Валя Тонева

Днес в 15.40 приключи операцията, която дава шанс на Валентина Тонева да живее без болка, а малко по-късно майка ѝ,  Калинка Тонева, написа в профила си във фейсбук:

“Мили приятели, познати и непознати Благодаря ви за моралната подкрепа. Операцията на Валя мина успешно. Тя е в реанимация и не сме я виждали още, надяваме се утре да я видим. Благодаря ви сърдечно!”

Валя все още е в реанимация. Запознати казват, че в момента тя понася огромна болка, която е част от пътя ѝ към нормален живот.

Проф. Яблански е споделил с Калинка, че операцията е преминала успешно, а направената след това снимка е показала, че инплантите са на правилните места.

Преди 2 месеца Калинка Тонева се обърна с молба за помощ към нашата общност. За няколко седмици сумата от 40 000 лв. беше събрана, но хората продължиха да даряват защото беше ясно, че освен за операция, пари ще бъдат нужни за рехабилитация.  Всяка стотинка от постъпилите по сметката пари ще бъде използвана за лечението на Валя или на друго дете, което се нуждае от финансова помощ.

Случаят е показателен, че когато искаме, можем да бъдем добронамерени, отзивчиви и състрадателни. А щастливата развръзка е награда за всички, които протегнаха ръка.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ня
    Нямам
    13 0
    18:42, 8 яну 2018
    Браво, Валя! Бъди щастлива и много усмихната. Радваме се че помогнахме
  • 2
    Ди
    Димо
    9 0
    19:37, 8 яну 2018
    Дано да се оправи напълно момичето! Радвам се, че успяхме да се организираме и да помогнем за една добра кауза.
  • 3
    Пи
    ПИТАГОР
    5 0
    08:42, 9 яну 2018
    Много добра новина една от малкото които могат да се чуят в пърумай. Макар и свързана с болест се надявам че след операцията момичето ще се радва на дълъг и щастлив живот.и нека за в бъдеще цялата Пърумайска общност да бъде така обединена и да дарявт надежда на нуждаещите се.
  • 4
    Ма
    Марияна
    5 0
    12:38, 9 яну 2018
    Успешно възстановяване младо момиче. Дано никога повече да не изпитваш тази болка.
Последни новини