От х:

Днес в x:

Мощна бомбена експлозия в Апелативния съд в Атина

Тази нощ сградата на Апелативния съд в Атина бе разтърсена от мощна бомбена експлозия. Взривът хвърли в шок жителите на гръцката столица, тъй като тътенът от него се е чул на много голямо разстояние.

Гръцките антитерористи подозират, че „Групата на народните борци“ стои зад мощната експлозия. Действията на нападателите, наподобяват бомбената атака срещу банка на 19 април тази година, както и за поставеното взривно устройство в сак на 12 декември пред министерството на труда,смятат експертите. При втория случай взривното устройство не е избухнало поради проблем в него. И при двете нападения извършителите са били двама, както и сега, и са се движели с коли. Отговорността за нападението срещу банката бе поето от „Групата на народните борци“

Проучват се всички версии, тъй като в момента за активни са смятани още две терористични организации. „Заговор на огнените ядра“ в миналото също е предприемала такива бомбени нападения. „Революционна самоотбрана“ продължава да стреля с автомати „Калашников“ и да хвърля ръчни гранати, пише „Прото тема“.                               

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини