От х:

Днес в x:

Родопски легенди, пътеки и чешити по еТВ

Три нови документални поредици стартират по еТВ. Те ще ни отведат на невероятни български места, ще ни срещнат с емблематични хора там и с отколешни легенди, предавани от уста на уста от векове. Всеки понеделник - нова история, разказана от водещите, а стартът е на 18 декември 2017 г. с "Неопитомените Родопи"

Документалната поредица „Неопитомените Родопи“ с автор Анелия Веселинова отвежда там, където легендите са още живи. Родопите помнят старовремски истории, понякога древни и зловещи. С помощта на мащабни възстановки оживяват истории за любов, съкровища и поколения пазени тайни. Актьорите, които участват във възстановките са хора от самите населени места, в които са правени снимките.  Включват се културни, образователнии институции, местни сдружения и организации. Всеки трети понеделник от месеца ще можем да се потопим в поредната колоритна възстановка на някое от преданията и легендите, скътани нейде в планината. Поредицата ще повдигне завесата на тайни, предавани от уста на уста от векове. „Прокълнатото съкровище“, „Изворите на Арда“ и „Дяволския мост“ са само част от филмовите приключения в новата поредица. „Неопитомените Родопи“ среща и с историци и етнографи, които имат професионален поглед към тези родопски истории.

Месечното предаване „Пътувай с нас“ представя  по-малко познати туристически маршрути за любителите на пътешествията из уникалните Родопи. Авторът Величка Петкова отвежда до недокоснати кътчета и изминава с екипа различни по трудност туристически маршрути в популярни и не толкова дестинаци. Предаването е за приключения и екстремни преживявания. В поредицата „Пътувай с нас“ зрителите ще могат да се насладят на природата на Родопите и да планират маршрутите, през които биха искали самите те да преминат. Филмовите пътувания ще ви покажат точно откъде трябва да минете, какво да търсите и да очаквате по пътя. Първото пътуване на екипа е на коне към Изворите на Арда.

От мерак“ среща с известни и не дотам музиканти, актьори, майстори, самодейци, а героите са пъстри. Творци и интелектуалци или корави мъже, овчари и планинари, които си вадят хляба в планината, те са чешити, таланти, уникати с особени дарби и характери. Преадането е колоритно запознанство с любими образи, зевзеци и други невероятни личности – всеки със своите различни странности, умения и способности. Свързва ги общото качество – родопчани с големи сърца, способни да разсмиват и разплакват, всеки със своето „изкуство“.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 09.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Не се сърдете на околните, а потърсете причините за проблемите във вас. Притежавате безспорен и значителен потенциал, и като че ли най-голямата пречка пред вас е колебливостта ви. Справите ли се с нея, нищо не би било в състояние да ви спре. Получавате добри новини, свързани с бъдещо пътуване.
09 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Силните аргументи, които изтъквате в своя подкрепа ще спечелят на ваша страна подкрепата на влиятелни хора. Предимствата от нововъведения на работното място ще направят работата ви успешна, което ще се отрази на финансите ви. Търпението, с което се отнасяте към околните впечатлява и ви превръща в предпочитани партньори.
09 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще е доста разнообразен и интересен. Възможно е да се срещнете с много приятели. Възможно е да почувствате носталгия по миналото. Ще прекарате безгрижно и със сигурност няма да скучаете.
09 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Нечие мнение по ваш адрес ще повиши емоциите ви и ще ви подтикне към повече активност, в доказване на правотата си. Запазете спокойствие. Деловите ви занимания ще донесат резултати, но на по-късен етап. С младежко дръзновение ще прегърнете една идея и ще се отдадете на реализацията й.
09 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Този ден ще премине под знака на емоционалните преживявания. Опитвате се да спечелите вниманието на човек, към когото изпитвате нещо специално. Отбелязвате значителен успех в това отношение, за което можете да благодарите на неотразимия си чар и самоувереност. Не пренебрегвайте обещанието си към човек от обкръжението ви, отнесете се сериозно.
09 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Избирате да се занимавате с нещо, с което малко хора биха се нагърбили. Вие обаче обичате предизвикателствата и считате, че можете да се справите отлично. Наистина сте способни, но не трябва да надценявате възможностите си за момента. Бъдете по-постоянни и не се отказвайте от нормалния път до целта. Радвате се на нещо, което сте очаквали да се случи.
09 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не всичко, което привлича интереса ви е по силите ви и във възможностите ви да го осъществите. Не се и опитвайте да доказвате нищо на никого, това ще ви направи раздразнителни. Ще се зарадвате на вниманието на приятел, а обаждане по телефона ще ви направи нетърпеливи. Очакванията ви ще се сбъднат.
09 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Балансирайте между професионалните и семейните си задължения. Често пренебрегвате едното за сметка на другото, а това може да създаде напрежение в отношението ви с околните. Организирайте добре времето си и непременно ще успеете.
09 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Приятен ден. Събитията, които се случват на работното ви място ще ви се струват важни и вие с интерес ще участвате в тях. Все пак има доста неща, които трябва да свършите, така че не губете време. Ще бъдете благодарни на близък колега, който навреме ще ви предаде информация и окаже подкрепа.
09 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се щадете, положените от вас усилия ще ви възнаградят богато. Работете самостоятелно и не разчитайте много на хора, които малко познавате. Така ще си спестите последващи главоболия. Не бързайте да се обвързвате емоционално и с партньор, имащ нездрав интерес към вас. Бъдете реалисти и се опитайте да прозрете намеренията му.
09 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Изградете си предварителен план за действие при работата по важна задача. Мнозина от вас подхождат доста неорганизирано и рискуват да загубят много време и нерви, без да постигнат нещо съществено. Успявате да се издължите на кредиторите си и възвръщате оптимистичния си поглед върху нещата. Изяснявате тежащи ви недоразумения.
09 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
09 апр 2020
Последни новини