От х:

Днес в x:

Удивително точна и мрачна прогноза за биткоин от 2013

Курсът на биткоин от 10 000 долара е бил предвиден удивително точно от потребител на популярния сайт Reddit още през август 2013 г., припомнят наблюдателите на пазара.

Luka_Magnotta, който се представя като пътешественик във времето, е публикувал в Reddit съобщение от 2025 г., за да предупреди до какво ще доведе интеграцията на криптовалутата в икономиката. Първата прогноза от 1000 долара за биткойн през 2015 г. не се сбъдва – тогава криптовалутата се търгува за 250 долара, но втората – за 10 000 долара през 2017 г. е абсолютно вярна.

Предсказанието се сбъдна, след като по-рано този месец курсът на най-популярната криптовалута наистина достигна 10 000 долара, а вече атакува и следващата бариера от 11 000 долара.

Но много по-интересна е общата картина за икономиката и обществото в близко бъдеще, която чертае Luka_Magnotta. Тя е доста мрачна – икономиката не се развива, а богатите хора живеят в защитени градове, наречени цитадели.

Най-лошо е положението в Африка, според прогнозата. Правителствата там са възприели биткоин като платежно средство и са раздали на всички хора мобилни телефони, но киберпрестъпници от Русия крадат 60% от парите и континентът изпада в хаос и граждански войни.

Самият автор на прогнозата се определя като участник в съпротивата, която подготвя атака срещу интернет инфраструктурата и въобще срещу всички компютри. Подобни сценарии за бъдещето са познати и от филми като Елизиум, а сбъдната прогноза за биткойн в контекста на цялостната мрачна картина, обрисувана от Luka_Magnotta, наистина буди тревога.

Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини