От х:

Днес в x:

Audi A3 ще порасне по размери

Audi отмениха пристигането на следващото поколение на А3 с една година, тъй като в момента компанията се занимава с развитието на серия други изцяло нови модели, каквито са малкия хечбек А1, както и софтроудъра Q3. Първоначално подготвен да пристигне в края на тази година, следващият А3 сега ще се появи на пазара в първата половина на 2010 година в основните варианти – хечбек с три и пет врати. След това в някакъв момента германците ще добавят и открит вариант, комби Sportback, а според някои спекулиращи материали в чуждите медии може да има още и четириврато купе, както и евентуален Allroad софтроудър.

Този ход е предназначен да помогне на А3 да се бори с BMW 1-Series, както и с гамата спортни модели, базирани на следващите поколения на Mercedes A- и B-Class. Основата на А3 отново ще бъде заимствана от VW Golf, което означава, че най-новият модулен дизайн за платформата им няма да бъде ползван. В сравнение с настоящия модел обаче новият А3 ще порасне по размери, а профилът му се очаква да бъде малко по-елегантен и плавен.

Най-новото поколение B8 A4 на Audi е пораснало с 14 см спрямо своя предшественик, позиционирайки го по-близо до 5-Series и E-Class по отношение на размерите. Празнината, която е оставена, ще бъде запълнена от новия седан, базиран на А3. За него от Autobild съобщават, че ще бъде с дължина от 4.2 метра и ще притежава стила на купетата.

Вероятни предложения за двигатели на гамата А3 включват серия четирицилиндрови двигател с обем, вариращ от 1.2 до 2 литра. Базовият двигател ще бъде 1.2-литров TFSI с мощност от 105 к.с. и въртящ момент от 175 нм. Той ще бъде последван от 1.4-литров TFSI с мощност от 125 к.с. и въртящ момент от 200 Нм, както и от 1.8-литров TFSI двигател с мощност от 160 к.с. и въртящ момент от 250 Нм. Върхът в гамата на четирицилиндровите модели ще бъде 2-литровият TFSI двигател с мощност от 211 к.с. и въртящ момент от 350 Нм. За по-мощния S3 модел можете да очаквате нов четирицилиндров двигател с турбо, който ще замени досегашния натурално аспириран V6 в настоящия модел.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини