От х:

Днес в x:

Ученици от Кърджали се осведомяват за връстниците си в ЕС

Ученици от ОУ ”Св. Климент Охридски”, СУ „Отец Паисий” и СУ „Владимир Димитров - Майстора” взеха участие в кампанията "TIME to MOVE"/"Време за движение", чиято цел е да насърчи младите хора, чрез мрежата от Евродеск точки, да повишат осведомеността си относно мобилността на младежите в Европа.
Децата се включиха в конкурс за детско творчество по темата „TIME to MOVE”; викторина за родния край, а TREASURE HUNT бе най-атрактивно състезание и то се проведе в Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров!
Откриване на съкровище из отделите на библиотеката. Библиотекарите разходиха децата из различните отдели и припомниха как са подредени книгите и как се работи с библиотечния фонд, къде е мястото на всяка книга и по какви критерии тя се подрежда. Всичко това имаше за цел да подготви участниците в интересната интерактивна игра „Търси съкровището”- съкровището на знанието, което е скрито в книгите. С голямо нетърпение децата се втурваха и откриваха книгата, която даваше верния отговор на поставения въпрос. В нея се намираше следващата загадка. Така стъпка по стъпка участниците в надпреварата вървяха към картата на съкровището.Търсачите на съкровища преживяха един вълнуващ, наситен с много емоции ден. Всички участници в надпреварата получиха подаръци за своето участие.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини