От х:

Днес в x:

Как Ева и Христо от Асеновград стигнаха до Кремона на Страдивари и Амати

Иван току-що е завършил гимназия и започва работа в най-голямата фабрика за струнни инструменти в Източна Европа – „Кремона” в  Казанлък. Мечтата му е да продължи обучението си в Меката на лютиерството – италианския град Кремона, дома на Страдивари и Амати, символ на най-високо майсторство в лютиерското изкуство. Пътят между двете „Кремони” е белязан, от една страна, от вековни традиции и отдаденост на изкуството, а от друга – от находчиви бизнес стратегии. По този път Иван среща сънародниците си Ева и Христо Марино (Маринови) от Асеновград, които вече са утвърдени лютиери в италианската Кремона.

От Кремона до Кремона е филм за избора. Едно емоционално пътуване към града на мечтите, към бъдещето на лютиерското изкуство, към истинската същност на хората, посветили се на този уникален занаят-изкуство.

Филмът е с награда за най-добър документален филм от Българска филмова академия за 2017 г. Асеновградчани ще могат да го видят на 31 октомври от 18:30 часа в Градска библиотека "Паисий Хилендарски". Лентата е част от програмата, с която в Асеновград ще бъде отбелязан Деня на народните будители - 1 номеври.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини