От х:

Днес в x:

Adobe и Microsoft пуснаха обновления, критични за сигурността

Adobe и Microsoft пуснаха обновления, които поправят критични уязвимости в сигурността през последната седмица. Microsoft поправят близо 80 отделни проблема със сигурността в различни версии на операционната система Windows и свързания софтуер – включително две уязвими места, които вече се експлоатират при активни атаки.

Новата версия на софтуера на Flash Player на Adobe отстранява две уязвимости които злонамереният софтуер или атаки биха могли да използват, за да завладеят дистанционно уязвими компютри, без каквото и да е участие на потребителите.

Над 20 от уязвимостите на Microsoft, които се поправят с обновленията, са определени като „критични“. Въпреки, че обновлението на. NET Framework (CVE-2017-8759) е етикетирано от Microsoft като „важно“, то не трябва да се пропуска, според запознати има уязвимост, която активно се използва,

Microsoft вече обединява всички актуализации на сигурността в един за обикновените домашни потребители, като на хората не се позволява да избират кои пачове да инсталират. Изключение прави. NET Framework и препоръката на експертите е да да се инсталира поотделно, да се рестартирам и след това да се прави актиализация на. NET.

Друга фиксирана с обновлението уязвимост е в „BlueBorne“ (CVE-2017-8628) – стандарта за безжична връзка за предаване на данни, който атакуващите биха могли да използват, за да заснемат данни от Bluetooth устройства, които са наблизо и с включен Bluetooth.

Информация за важните обновления на Microsoft – тук.

Най-новата версия на Adobe Flash – 27.0.0.130 за Windows, Mac и Linx – коригира двa критични бъгове. Браузърите не винаги поддържат Adobe Flash Player по подразбиране, затова е време да актуализирате и / или да рестартирате браузъра си. Потребителите на Windows, които сърфират в мрежата с нещо различно от Internet Explorer, може да се наложи да прилагат Flash пача два пъти, веднъж с IE и отново да използват алтернативния браузър (Firefox, Opera, например).

Chrome и IE трябва автоматично да инсталират най-новата версия на Flash при рестартиране на браузъра, но потребителите може да се наложи ръчно да проверят за актуализации и / или да рестартират браузъра, за да получат най-новата версия на Flash. Потребителите на Chrome може да се наложи да рестартират браузъра, за да инсталират или да изтеглят автоматично последната версия.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини