От х:

Днес в x:

Майк Пенс пристигна на посещение в Грузия

Американският вицепрезидент Майк Пенс пристигна в понеделник вечерта в Тбилиси за среща с грузински висши представители.

Пенс беше посрещнат на летището от грузинския премиер Гиорги Квирикашвили, по чиято лична покана се състои визитата. По-късно беше организирана официална вечеря за американския гост, предадоха Франс прес и ТАСС, цитирани от БТА.

Във вторник вицепрезидентът ще има срещи с Квирикашвили, с президента Гиорги Маргвелашвили и с водачите на редица опозиционни партии. 

Той ще посети и многонационалните военни учения "Ноубъл партнър 2107", които започнаха в неделя във военната база във Вазиани, близо до Тбилиси. В тях участват 2800 военни от осем страни - членове и партньори на НАТО: Армения, Великобритания, Германия, Грузия, Словения, САЩ, Турция и Украйна.

В рамките на посещението си Пенс ще се срещна също с грузинския католикос-патриарх Илия Втори. 

Очаква се по време на посещението си американският вицепрезидент да потвърди за пореден път американската подкрепа за желанието на Грузия да влезе в НАТО.

Майк Пенс пристигна в Тбилиси след посещение в Естония. Обиколката му включва също Черна Гора, която стана член на НАТО на 5 юни. 

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини