От х:

Днес в x:

Цената на човешкия живот в българската действителност

В дните около националните празници е хубаво да повдигаме самочувствието си и да повтаряме постоянно колко поводи за гордост имаме.

Информацията, която получихме обаче не буди никакви други чувства освен съжаление и може би яд.

На 23 февруари мъж на видима възраст над 65 години почина в столицата в района на Петте кьошета. Информацията, която обиколи медиите бе, че човекът бил на спирката, където изчаквал пристигането на трамвайна мотриса и ненадейно паднал на земята.

Според данните тогава, намиращи се наблизо граждани се опитали да помогнат, извикали и "Спешна помощ", но лекарите единствено констатирали смъртта.

От цялата тази информация се оказа, че е верен само часът на инцидента (минути след 12.00 часа на обяд) и фактът, че медиците единствено установили кончината на мъжа.

Actualno.com се свърза със свидетел на случилото се, който разкри съвсем друга версия за инцидента.



"Човекът не е чакал на спирката. Той се возеше с мен в трамвая и малко преди мотрисата да спре се свлече на земята. Всички помислихме, че е получил инфаркт. Настана суматоха и хората не знаеха какво да правят. Хубавото бе, че ватманката реагира много бързо и веднага звънна, за да извика линейка. В това време свалихме човека от трамвая, а ватманката потърси и друг вариант като започна да моли таксиметровите шофьори, намиращи се в близост да качат мъжа и да го откарат във Военно медицинска болница, само две спирки по-надолу", споделя Георги Иванов, който станал свидетел на случката.



"Тогава се потресох от това, в което се е превърнал българинът или поне една част от обществото. Всички отказаха да помогнат. Незнам дали заради пари, не знам дали просто не искаха да се ангажират с проблема, но гледаха как човекът лежи безпомощен на земята и отвръщаха глава. Същото се случи и със случайно минаващи граждани в коли. Всеки отвръщаше глава и продължаваше напред. Може би животът на този човек зависеше от няколко минути, в които можеше да бъде спасен, а може би смъртта е настъпила много по-бързо от очакваното. Факт е обаче, че никой не пожела да помогне", сподели още очевидецът.



Линейката, която трябвало да окаже спешната помощ, пък пристигнала с повече от 15 минути закъснение, само за да констатира смъртта.



"Трамваят стоя на спирката почти до идването на лекарския екип, ватманката опита да помогне всячески, но просто не намери съпричастност в нито един гражданин, преминаващ с автомобил", завършва разказа си свидетелят пред Actualno.com.



Починалият мъж бил прибран от спирката повече от 20 минути след инцидента.



Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини