От х:

Днес в x:

Издирват безследно изчезнал иманяр

Областната дирекция на МВР в Бургас издирва 53-годишния Васил Канев Канев, който е в неизвестност от 1 юли.

По последни данни по време на изчезването си Канев се намирал в землището на руенското село Ясеново. Mъжът е на видима възраст 50-55 години; ръст – 165 см.; телосложение – нормално; коса – прошарена, къса; очи – кафяви; облекло: синьо шушляково яке, черни обувки, сива фанелка с къс ръкав. 

53-годишният бургазлия отишъл с двама приятели в местността Коджа кая (Голямата скала), която се намира между руенските села Билка, Снежа и Ясеново. Тримата са иманяри и търсели злато и древни монети. Мъжете се разделили и тръгнали в различни посоки, като в уречен час трябвало да се срещнат отново и да се приберат. Двама се върнали, но Васил така и не се появил. Тогава единият от другите иманяри подал сигнал на тел. 112. 

Коджа кая или Голямата скала се намира между селата Билка, Снежа и Ясеново. Редовно идват иманяри там. Редовно ги хващат. Идват от цялата страна, най-често от Варненско. Не знам какво намират, но щом идват, значи има нещо там. Не сме имали досега подобен случай – на изгубен човек“, каза кметът на община Руен Исмаил Осман, цитиран от Дарик радио. По думите му, местността не е трудно достъпна. В района има и няколко туристически пътеки. 

В издирването на Васил са се включили и доброволци от близките села. Те са претърсвали с фенери и агрегати и пещера, която е близо до Коджа кая, защото имало информация, че бургазлията е влязъл в нея. 

Претърсването обаче не е дало резултат. Издирването на 53-годишния Канев продължава.

МВР призовава гражданите, разполагащи с някаква информация относно местонахождението на Васил Канев, да съобщят незабавно на тел. 112 или в най-близкото поделение на полицията.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини