От х:

Днес в x:

Соларните керемиди на Tesla са в производство и са по-евтини от обикновените (видео)

Изображение 1 от 3

    Tesla пусна цялата информация за своите нови продукти - соларните покривни керемиди. Доставките ще започнат с гладките черни стъклени плочки и текстурираните стъклени плочки.

    Най-важната информация, която хората чакаха, е цената. Главният изпълнителен директор Илон Мъск първо загатна, че ще бъде по-евтино от обикновения покрив след отчитане на икономиите на енергия, а по-късно каза, че слънчевият покрив на Тесла може да струва по-малко от обикновен покрив - дори преди да започне да генерира приход от производството на енергия.

    Компанията казва, че "типичният собственик на жилище може да очаква да плати 21,85 долара на квадратен фут за соларен покрив".

    Важно е да се разбере, че не всички плочки на покрива ще бъдат соларни, защото това зависи от енергийните нужди на домакинството, слънчевото греене и от конструктивното засенчване от други елементи на покрива. Цената от 21,85 долара за квадратен фут е изчислена за покрив, където 35% от плочките са ссоларни. По време на конферентен разговор с журналисти Мъск каза, че в някои случаи, в зависимост от покривите, клиентите ще могат да имат до 70% слънчеви плочки, но в повечето случаи ще бъдат около 40%.

    Tesla пуснаха калкулатор директно на уебсайта си, който всеки собственик на жилище в САЩ може да използва, за да получи ориентация за цената въз основа на данните от проекта Sunroof на Google. В поръчката влиза инсталирането на 14kWh Powerwall 2. Тя може да бъде премахната, но Tesla вярва, че повечето хора ще искат да имат пакет батерии за дома за резервна енергия в случай на прекъсване.

    Компанията изчислява, че нейните несоларни плочки са по-евтини от обикновените, а соларните плочки са по-евтини от всичко друго, но само след като се отчете произведената от тях енергия (реалната цена на соларните плочки е $ 42 / sq ft).

    Стойността на слънчевия покрив на Tesla е тясно свързана с неговата устойчивост и способността му да генерира електричество в продължение на десетилетия.

    "Изработени от закалено стъкло, плочките Solar Roof са повече от три пъти по-здрави от стандартните покривни плочки. Ето защо ние предлагаме най-добрата гаранция в индустрията - до живота на вашата къща или безкрайна, което от двете настъпи първо."

    Производството на соларна енергия е гарантирано за 30 години.

    По време на конферентен разговор с журналисти, Мъск и Питър Рейв отново потвърдиха издръжливостта на новия продукт. Те са го изпитали по всевъзможни начини, включително голяма градушка.

    Първите два модела плочки - гладки и текстурирани, ще бъдат пуснати в производство през това лято. За тях има най-голям брой заявки.

    При поръчка онлайн се изисква депозит от 1 000 долара. Собствениците на имоти извън САЩ също могат да поръчват, но не трябва да очакват инсталация до следващата година.

    Tesla казва, че ще управлява целия живот на соларните керемиди - от премахването на съществуващия ви покрив чрез проектирането, разрешаването, инсталирането, експлоатацията и поддръжката на новия слънчев покрив. Компанията смята, че инсталирането трябва да отнеме приблизително същото време като при обикновените покрития, което е 5-7 дни.

    Те наскоро актуализираха своето мобилно приложение, за да се подготвят за интегрирането на соларните продукти и Powerwall.

    Мъск завършва пресконференцията с думите: 

    "Когато мислим за устойчиво енергийно бъдеще, искаме покривите да бъдат красиви и да генерират енергия от слънцето. Тази енергия може да зарежда Powerwalls и електрически превозни средства. Това е бъдещето, което искаме. "

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини