От х:

Днес в x:

Прокурор ошамарил дете, защото го прередило на опашка

Прокурорът от Софийската градска прокуратура (СГП) Димитър Петров нападнал дете на училищна лавка, защото го прередило. Това съобщава сайтът "Биволъ", като се позовава на очевидци. Момче от девети клас е отнесло шамари от прокурора, а след това е било хванато от него за гушата преди да се намесят очевидци. Бащата на битото дете е подал жалба в СДВР, но случаят е покрит от прокуратурата, като е оказан натиск. 

Името на прокурор Петров де появи в медиите, след като стана ясно, че той е отказал да образува дело за набеждаване срещу Делян Пеевски, както и с прекратяването на разследването по случая "Яневагейт". Той беше наблюдаващ прокурор и по делото срещу Владимира Янева, която получи условна присъда за това, че разписвала разрешения за СРС над законния срок. 

Според разказа на очевидци момчето, което било набито от прокурора, бързало за час и минало отпред, за да си вземе вода. Петров, чиито дъщери учат в същото училище, също чакал на опашката. Прокурорът нахокал детето, то репликирало, след което Петров му скочил, хванал го за гушата, завлякъл го няколко метра настрана и го шамаросал. Версиите на очевидците се разминават по отношение на това как точно е бил ударен ученикът – с шамар или с юмрук. Актът на агресия обаче е факт. Всички очевидци твърдят, че деветокласникът е бил и „душен“ с дрехата си, преди лавкаджийката да се намеси, за да защити набития тийнейджър, съобщава "Биволъ", откъдето потърсили коментара на Димитър Петров, който заявил, че ще отговори на въпроси следващата седмица. 

От училището обяснили, че пострадалото момче не е прередило обвинителя, но имало установен ред, при който децата са с предимство пред родителите, за да не закъсняват за час. Бащата на момчето разказал, че момчето е със сърдечна операция и много се уплашил прокурорът да не го удари в гърдите. „Доколкото разбрах, той го ударил по лицето. Шамаросал го е и го е хванал за гушата. Ходихме на психиатър. С травма е детето от случката… Моят син не е бит никога. Не възпитавам децата си си бой. Най – малко ще позволя „някой си“ да го „възпитава“ по този начин", разказал бащата.

Той бил повикан от шефката на СГП Емилия Русинова, която обяснила на родителите на детето, че прокурорът бил "по-краен във възпитанието на децата си" и такъв бил темпераментът му.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ло
    локомотива
    5 0
    17:42, 24 апр 2017
    я ******* прокурор,такова животно има ли в стадото бе цацаров
  • 2
    Ло
    локомотива
    5 0
    17:46, 24 апр 2017
    Я ,ром прокурор,такова животно има ли в стадото бе цацаров,я марш в махалата
Последни новини