От х:

Днес в x:

Подобриха рекорд на Тодор Живков – за елен лопатар

Трофей от елен лопатар с оценка от 208,22 т. по системата на CIC и с тегло 4,750 килограма е нов национален рекорд за трофеи от този вид дивеч.

Еленът е отстрелян на 16 октомври от германския ловец Вернер Аустерман по време на организиран ловен туризъм на територията на ДЛС "Тервел", част от Североизточното държавно предприятие /СИДП/, съобщиха от пресцентъра му.

До момента в продължение на 33 години на първо място в националната класация за трофеи от елен лопатар е бил трофей, отстрелян от Тодор Живков през 1984 година в стопанството "Воден", с оценка от 207,59 точки по системата на CIC и с тегло 3,990 килограма.

В челната десетка - на шесто и седмо място, са още два трофея от елен лопатар, отстреляни в Североизточна България през 1972 и 1981 година. Националният и световен рекорд за трофей от благороден елен също е от тази част на страната, припомнят от пресцентъра на СИДП.

Трофеят ще бъде показан на изложението "Природа, лов и риболов" в Пловдив в края на този месец, след което ще бъде изпратен на собственика му, уточняват от пресцентъра на СИДП.

От там отбелязват, че според таксацията, извършена в ДЛС "Тервел" през миналата година, на територията на стопанството има 121 благородни елена, 185 сърни, 298 диви свине, 75 муфлона и 116 елена лопатари, а традиционно в стопанството се отстрелват отлични трофеи от лопатари и муфлони.
 

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини