От х:

Днес в x:

Баща прави секс с дъщеря си, оправдават го. Преглед на печата

Мъж от Димитровград бе оправдан от районния съд в града по обвинение, че е изнасилил дъщеря си, информира днешният брой на "Хасковска Марица". Сигналът в полицията бил подаден от майката на 19-годишното момиче на 17 октомври миналата година, след като заварила съпруга си и дъщеря си голи в леглото. Съдебното следствие обаче установило, че в случая няма изнасилване. Мъжът обаче отнася 3-годишна условна присъда, защото е извършил действия, забранени от закона.

Христо Йовов уволни 120 в "Сакар", пише в другия челен материал на първа страница в "Хасковска Марица". Бившият национал, собственик на завода в Свиленград, пуснал работниците в неплатен отпуск заради финансовата криза и липсата на поръчки.

Заповедта за пазара не е спряна, очаквам демонтаж, цитира вестникът думите на кмета на Димитровград Стефан Димитров. Градоначалникът оправдава протеста на търговците, но отказва компромис за павилионите на бул. "Стефан Стамболов".

Вдигат такса смет за скатаващи се фирми, четем още в броя. Решението е на хасковския общински съвет и засяга фирми, които не са актуализирали дълготрайните си активи повече от 10 г. и по този начин досега плащаха ниски данъци за сгради и смет.

Пускат водата само по избори, казват жителите на вилната зона Орфей 3 пред вестника. На страница 4 е описан проблема с безводието, което продължава вече цяла година.

Николай Гигов поиска 200 000 лв. за министър Милен Велчев, твърди в интервю за вестника пловдивският бизнесмен Петър Станчев. От думите му разбираме, че парите са дадени на посредник, който е трябвало да предаде част от тях на тогавашния финансов министър.

Искендер срещу Ахмед заради едни непрани 400 000 лв., пише в заглавие над главата в днешния брой на "Новинар юг". Темата е разработена на 6 и 7 страница. В материала четем за войната между бившите съдружници Мюмюн Искендер и Мюмюн Ахмед. Двамата се хванали за гушите заради 400 000 лв., които по документи трябва да са в касата на общата фирма, а всъщност ги няма. От тези пари е плащано на работниците под масата, за тях не се платени данъци, свидетелства Ахмед.

Травестит побойник похвален, госпожата му пред уволнение, пише в другия челен материал на първа страница вестникът. Става дума за социалния учебен център в Димитровград, в който преди време един от възпитаниците – Методий, преби възпитателката Гергана Георгиева. Педагожката е наказана с предупреждение за уволнение, защото повикала полиция след като била пребита. Официалният мотив е "пушене в района на учебното заведение".

Делян Делчев увисна на един глас, информира на втора страница изданието. След петъчния скандал в ОбС Хасково, при който опозицията напусна залата, се водят преговори за отстраняването на председателя Делян Делчев. По информация на изданието 4-има от мнозинството щели да гласуват заедно с ДПС, ГЕРБ и АТАКА срещу ОбС-шефа. С отцепниците гласовете ставали 20, т.е. – необходим е още един глас, за да го катурнат.

Осъдиха условно баща за секс с дъщеря си, пише за димитровградския случай и "Новинар юг".


Железницата направи семейство милионери, четем още в броя. Става дума за обезщетенията за жп линията Пловдив-Свиленград. Цонка и Неделчо Тончеви ще получат 935 360 лв. за земята си.

4-има нигерийци подсилват "Хасково" през пролетта, четем на спортната страница. Шефовете на клуба чакат африканците да получат визи.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини