От х:

Днес в x:

Хасковските гимнастички впечатлиха с грация на Международен турнир

Изображение 1 от 5

    Възпитаничките на хасковския клуб по художествена гимнастика „Калия” направиха силно участие в Международен турнир за купа „Берое” в Стара Загора. Клубът се състезава в категорията на децата родени през 2009 г. с един ансамбъл от 5 момичета (Калина Бакалова, Станислава Иванова, Жансет Борисова, Ева Твапанян и Ипек Рахми). Възпитаничките на Ася Бакалова заеха престижното 6-то място като оставиха изключително добро впечатление и получиха грамота от организаторите на турнира. „Това е едно добро представяне на децата като се има предвид, че ние сме млад клуб и само за няколко месеца труд, успяхме да постигнем този резултат”, каза Ася Бакалова, която е президент и треньор на СКХГ "Калия".

    Турнирът в старозагорската зала „Иван Вазов”, който се провежда през уикенда събра над 330 гимнастички от България, Украйна и Молдова. Състезанието се организира от старозагорския клуб „Берое” съвместно с БФХГ и община Стара Загора. Днес надпреварата продължава за състезателките от по-горните възрастови групи.

    Междувременно стана ясно, че от края на февруари Ася Бакалова вече е квалифициран съдя по художествена гимнастика и е картотекирана в Българската федерация. В края на следващия месец нейните възпитанички ще се готвят за участие в друг силен Международен турнир „Фея под липите” също в Стара Загора, организиран от местния клуб по художествена гимнастика „Елит”.

    Анета Кутелова 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини