От х:

Днес в x:

Отличиха най-активните каравеловци в националната кампания "Читателска щафета"

    Финалът на кампанията "Читателската щафета" бе поставен в Средно училище "Любен Каравелов" - Димитровград. Инициативата на Фондация "Детски книги" стартира през септември миналата година и приключи в началото на януари 2017 година. Целта е да се поощри четенето сред децата и интереса към книгите.

    За три месеца 55 каравеловци са успели да прочетат 210 книги, сочи статистиката на база получените във фондацията формуляри за участие. Димитровград е бил представен в щафетата от 79 участници, което нарежда града на четвърто място в страната по брой щафетници от цялата страна. От България общо влючилите се ученици са били 1 403.

    Със специални значки - Супер читател бяха отличени четирима възпитаници на 3 б клас с ръководител Стела Иванова. Това са Александра Тенева, Валентина Иванова, Стилияна Димитрова и Георги Димов. Момичетата са прочели в рамките на кампанията съответно 17, 16 и 15 книги. Четиримата ученици сред първите 500 в страната, успели да прочетат за кратко време по 3 книги и да изпратят своите формуляри в кампанията.

    В писмо от фондация "Детски книги" благодарят на каравеловци за активното участие за поредна година и на техните преподаватели, които поощряват участието на децата и любовта към книгите. 

    Грамоти от фондацията получиха, освен учениците и преподавателите им за подкрепата в кампанията. Това са Светла Минчева, Нели Бонева, Милена Иванова, Таня Стефанова, Валентина Ангелова, Петрула Дончева, Стела Иванова, Соня Денева. Директорът на училището Валентин Христов връчи грамотите.

    В рамките на друга инициатива, насърчаваща четенето - "Бисерче вълшебно" двете паралелки третокласници от СУ "Любен Каравелов" са горди носители на "Пътуващо съндъче с книги".

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини