От х:

Днес в x:

Агитката на Локо Пловдив защити граничаря Цонков

Агитката на Локомотив Пловдив пусна декларация във връзка със случая на граничаря Михаил Цонков, който може да бъде пратен на турски съд заради убийството на бракониер. От Лаута  винаги са били по подобни въпроси, като ултраси бяха сред основните сили по време на събитията в Катуница.

"Във връзка с тиражираната информация по българските медии от последните дни, че Михаил Цонков, бивш граничен полицай, защитил границата ни от турски бракониери през 2008 г., е получил призовка за получаване на обвинителен акт от турски наказателен съд през март тази година, искаме да изразим категоричната си позиция по този въпрос.

Цонков е изпълнил дълга си към Република България и дори към Европейския съюз, противодействайки със сила на нерегламентирано навлизане в териториалните ни води край Бургас. Той заслужава и трябва да получи абсолютна закрила от страната, чиито граници е защитавал. В конкретния случай не трябва да се стига по абсолютно никакъв начин до обслужването на чуждите интереси, на която и да е държава, а най-малко на такава, която не е членка и никога няма да бъде на Европейската общност.

Живеем във време, в което проблемът с опазването на границите се задълбочава, а множество правителства по света не правят нищо, за да го разрешат. Михаил Цонков още преди години е дал пример как трябва да се действа и да се изпълняват едновременно служебен и личен дълг към Родината. Време е да започнем да защитаваме адекватно както българските граждани, така и собствения си суверенитет.

Ако българската държава, в лицето на правителството откаже да поеме отговорността към човека, защитил границата ни, ние от Лаута Арми няма да толерираме каквато и да било пасивност по случая. Няма да допуснем Михаил Цонков отново да бъде подложен на този кошмар от преди години. Ще следим внимателно развитието на случая и се надяваме за бързи и адекватни мерки в посока неговата защита.

Ние от Лаута Арми сме готови да отстояваме българските чест, достойнство и чувството за правда, морал и справедливост. Вече сме го правили и ще го направим пак!", се казва в декларацията.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини