От х:

Днес в x:

”Български демократически форум” се коалира с РБ за изборите

Партия "Български демократически форум" (БДФ) се присъединява към Реформаторския блок за съвместно явяване на парламентарните избори.

Това съобщи на пресконференция говорителят на Блока Петър Москов, цитиран от БТА.

Той каза, че днес успешно са завършили преговорите с БДФ и е подписано споразумение. По думите му това е началото на активни действия за обединение на десницата. 

"В средата на следващата седмица ще обявим основните приоритети в програмата и ще ви представим водачите на листи", съобщи Петър Москов.

Председателят на БДФ Жаклин Толева показа печата на партията, който днес е поставен върху споразумението с РБ.

"Този печат е най-старият в най-новата ни история, това е печатът на ПП "Български демократически форум", която има 27-годишна история. Целта ни е една - да спрем опита за реставрация на комунизма", коментира тя.

На въпрос за електоралната тежест на партията, Толева се обърна към всички българи, които искат да подкрепят патриотична сила. По думите й БДФ е истинската патриотична сила и тя е в РБ. 

Само преди дни обаче от редиците на Блока излезе една от формациите, които го създадоха - Народна партия "Свобода и достойнство" с лидер Орхан Исмаилов, която се коалира с ДОСТ на Лютви Местан.

"Блокът няма да се занимава с това да влиза в махленски разговори с представители на служебното правителство, чиято цел е да вкарат отново БСП и ДПС през задния вход в управлението, както направи правителството на Беров", каза още Петър Москов по повод смяната на областни управители, заменени с кадри на БСП и НДСВ. 

По думите му служебното правителство влиза активно в предизборната кампания. 

"Ние имаме разговор с политическите сили, които са го излъчили, не с камериерите им, и разговор с българските избиратели", добави бившият здравен министър

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини