От х:

Днес в x:

Франсоа Фийон поиска подкрепа от французите

Кандидатът на консерваторите на президентските избори във Франция Франсоа Фийон призова вчера гласоподавателите да подкрепят неговата кампания, предаде Ройтерс.

62-годишният експремиер прави това, след като загуби водещата си позиция преди изборите, отбелязва агенцията, цитирана от БТА. Навредиха му обвиненията, че фиктивно е назначавал хора от семейството за държавна сметка.

"Нямам нищо за криене. Всичко беше законно", написа кандидатът на "Републиканците", основната опозиционна сила във Франция, във вестник "Уест Франс".

Фийон подчерта: "Нищо няма да ме отклони от реалната цел на моята президентската кампания: да изправя Франция отново на крака и да обединя французите".

"Вие и само вие ще решите", отбелязва в заключение той.

След избухването на скандала с фиктивните назначения ("Пенелопгейт" - от името на жена му), Фийон, който бе явният фаворит за изборите напролет, отстъпи чак на трето място.

Към момента се очаква той да отпадне още на първия тур на 23 април и за балотажа на 7 май да се класират центристът Еманюел Макрон и крайнодясната Марин льо Пен.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини