От х:

Днес в x:

Четири мъртви лебеда от птичи грип намерени в Бургаско

Два лебеда, починали от птичи грип, са били открити на къмпинг "Градина" в Созопол, а още два лебеда са били намерени мъртви на северния плаж в Бургас, като причината също е птичи грип. Това съобщиха от РИОСВ-Бургас, цитирани от БТА.

От РИОСВ призовават гражданите, ако видят умрели птици, да информират веднага компетентните институции.

Междувременно е установен случай на птичи грип при диви птици на територията на община Каварна. Двете мъртви птици са открити в крайбрежната зона на града.

Общинската епизоотична комисия е разпоредила да не се допуска излизането на домашни птици извън домашните стопански дворове.

Собствениците трябва да създадат условия за разделно отглеждане на домашни патици и гъски от други видове домашни птици. Фуражът, с който се изхранват птиците, трябва да се съхранява в закрити помещения. Не бива да се изхвърлят животински отпадъци в природата, а трябва да се обезвреждат чрез загробване.

Общинската епизоотична комисия е разпоредила да се направи преброяване на всички видове домашни птици, отглеждани в общината. Сред предприетите мерки е и забраната за изложби, пазари и други събирания на домашни или други птици на територията на общината.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини